Artiklar

Artiklar

Vad är VGWBälte?

VgwBälte är ett svensktillverkat märke, framtaget tillsammas med veterinärer och hundpsykologer i syfte att erbjuda en lugn och harmonisk promenad, både för dig och din hund. VgwBälte tillverkar selar, koppel, midjebälten samt andra tillbehör till din hund, varav flera av dessa hittar du självklart hos oss på VetZoo.se.

Vgw Extension och Beginner

Vgw Extension är en storsäljare i Sverige och enormt uppskattad av hundägare. Efter lanseringen har den hjälp hundar och hundägare till lugnare och behagligare promenader, helt enkelt på grund av dess design som skonar båda leder och muskler.

Extension-selen är frontknäppt med en y-form runt halsen, detta ger hunden helt fria luft- och andningsvägar samtidigt som den avlastar nacke och rygg under promenaden. Kopplet fästes alltid framtill på selen, högst upp på ringen mellan ”kuddarna”. När hunden är frontkopplad framme på bogen gör hunden en halvvolt mot ägaren när den drar, detta kan avbryta ett felaktigt beteende och hunden tar istället kontakt med ägaren. Selen är anatomisk utformad och tillåter hunden till rätt rörelsemönster där musker och leder kan arbeta på ett naturligt sätt utan obehagliga tryck mot hals och nacke.

VGW Extension ger hunden en lugnande effekt och dämpar stressnivån hos hunden då den inte klämmer eller gör obehag på nacke och hals. Då hunden inte blir lika stark i kopplet kan du koncentrera mer på träning och din stressnivå kommer därmed också minska.

Remmarna i selen är 100% ecocertifierad polyester vilket är slitstarkt och används vid bland annat säkerhetsutrustningar. De färgade remmarna är något mjukare än de svarta och rekommenderas därför för hundar med lite kortare päls. Ringarna i selen är helt nickelfria och har en zinkbeläggning för att tillmötesgå hundar med nickelallergi. Lås-spännet är av märket ITW vilket är världsledande.

Selen knäpps på ryggen av hunden och inställningarna börjar framtill. Ringarna ska sitta där bogen börjar och halsen tar slut, halsen ska vara helt fri från påverkan. Justera bröstremmarna och sidoremmarna och avsluta med magremmen. En liggande handflata ska kunna komma under låset och två fingrar ska kunna löpa mellan hunden och de övriga remmarna. Hunden ska känna sig fri i selen!

Selen kan byggas på med en Trackingdel som snabbt och enkelt omvandlar selen till en sele med en ring på ryggen. Det är viktigt att Tracking förs igenom selens öggla under magen för att selen inte ska förlora sina ergonomiska egenskaper. När Tracking är påkopplat passar selen perfekt till spår, cyckling, löpning etc.

Selen finns i åtta olika storlekar och sex olika färger. Kan tvättas i 40 grader och hängtorkas.

Beginner har samma funktioner som Extension men är enklare i sin utformning (kan ej användas tillsammans med Trackingdelen) och i en lägre prisklass jämfört med Extension. Den passar valpar och unghundar som fortfarande växer. Beginner selen har inte möjlighet att byggas på med de övriga tillbehören. Finns i tre olika storlekar och flera färger.

Vgw Pioneer-selen

Pioneer- selen är en spårsele framtagen och testad av jägare med samma anatomiska funktion som Extension. Använder du spårsele ofta kan du lägga undan Extension och Traking för att nu få allt i ett. Pioneer är designad för att låta hunden röra sig fritt i spåret utan störning av att fastna i linan eller skav från selen.

Spårlinan fäster man i de två ledande ringarna så att linan följer selen med hunden när den spårar. Om hunden snurrar runt i spåret eller avviker från att gå rakt fram påverkas selen heller inte, hunden kan fokusera utan att bli påverkad av linan eller selen.
Selen finns i åtta olika storlekar och sex olika färger. Kan tvättas i 40 grader och hängtorkas.

Vgw- koppel

VgwBälte tillverkar även halvelastiska koppel med fodrat handtag som med fördel kompineras med användande av en Vgw-sele. Kopplet är handflätat med polyesterrep och gummicord. Kopplet finns i både standardmodell och ställbar modell.

Tveka inte att höra av dig till oss vid övriga frågor eller om du behöver hjälp med storlek eller vilken sele som passar just din hund bäst!

[[vgw-beginner]] [[vgw-extension]] [[vgw-pioneer-neon]] [[vgw-koppel-stallbart]]