Artiklar

Artiklar

Hitta rätt hundfoder och kattfoder från Hill’s

Hill’s har ett brett utbud av kliniska näringsprodukter för sjuka, utsatta och friska husdjur. Hill’s sortiment är vetenskapligt uppbyggt och Hill’s var den första fodertillverkaren som introducerade denna typ av foder brett på 90-talet i Sverige. Över 150 veterinärer, kostvetare, tekniker och diplomerade dietister på Hill’s utvecklar djurmaten Science Plan och Prescription Diet för att tillgodose ditt djurs behov när det är friskt och när det är sjukt. Varje ingrediens är analyserad för att garantera kvalitén då den ingår i den mat som ditt djur äter.

Hill’s arbetar aktivt med utbildning som är en central del. När Hill’s lanserades i Sverige tog man i utbildningssyfte hjälp av veterinärer och föreläsare som utbildade bland andra en stor andel av Sveriges djursjukvårdare och lokala föreläsningar hölls på djursjukhus runtom i Sverige där foder och dieter behandlades. Djursjukvårdare på djursjukhus har som regel mycket kontakt med djurägare som har sjuka djur, så att de utbildas i dessa frågor är väldigt värdefullt.

I sortimentet finner du som djurägare så kallat normalfoder, som är avsett för friska hundar och som anpassas efter hundens ålder, storlek och känslighet. Här tillförs mer, eller mindre av viktiga näringsämnen. Eftersom fodret är så balanserat på mineraler och vitaminer behövs inga extra tillskott till hunden. De olika varianterna av så kallat sjukfoder bygger på vilket organ som är sjukt och här återfinns även foder speciellt anpassat för hundar som är överviktiga. För hundar som lider av övervikt ökas fiberinnehållet och kalorimängden dras ner för att skapa en balanserad kost. Det extra fiberinnehållet håller igång magen och skapar mättnadskänsla så att hungern hävs.

Att ge sitt husdjur rätt typ av foder är väldigt viktigt intygar veterinär Håkan Kasström leg. vet. docent och specialist i hundens och kattens sjukdomar, som var med och introducerade Hill´s i Sverige. En del sjukdomar som kan drabba hundar är kroniska och om man då utfordrar hunden med ett normalfoder får det sjuka organet arbeta mycket hårdare vilket självklart inte är bra för djurets välbefinnande. Rätt typ av specialfoder leder i förlängningen till att välmåendet ökar och att livslängden förlängs. Specialfoder är just vad det låter som, ett foder och alltså ingen medicin, men det påverkar och underlättar för ditt djur.

Om din hund har problem med något organ, exempelvis levern eller njurarna, har Hill’s foder som underlättar och hjälper. Dessa specialfoder är utformade efter vad det specifika organet gör – för leversjukdomar gäller exempelvis att äggviteinnehållet i fodret dras ner men kvaliteten ökar så att endast de essentiella aminosyrorna bibehålls. För hundar med känslig och inflammerad tarm finns foder med lättspjälkade näringsämnen som förbättrar resorptionen och ökar livskvaliteten.

Rådgör alltid med en veterinär innan ett specialfoder sätts in. Ett specialfoder kräver en diagnos och anpassas efter denna. Det vanligaste misstaget djurägare gör är att man ger sin hund för mycket foder, tänk på att mängden foder är avhängigt av storlek, motion och ämnesomsättning. Vill du veta mer om Hill’s och olika typer av foder besök www.hillspet.se

Vetzoo har alla foder från Hill's - Se alla Hill's foder här.

[[prescription-diet-canine-rd]] [[prescription-diet-canine-jd]] [[science-plan-mature-adult-vatfoder-med-kyckling]]