Sex tips för en smärtfri vinter

1. Använd täcke

När du väljer ett täcke till din hund, se till att täcket är tunt och fodrat så att din hund kan röra sig fritt ute i naturen samt att den håller värmen. Det bör också vara vattenavvisande så att din hund håller sig torr i vått väder. Var dock uppmärksam på att din hund inte blir för varm, ett enkelt sätt är att känna efter med handen under täcket så att hunden har rätt temperatur.

2. Skor och tassalva

Din hund klarar kalla underlag bättre än dig, men på snö och is kan det vara obehagligt även för hunden. På vintern saltas gatorna vilket kan ge torrsprickor på din hunds tassar. Skor och en mjukgörande tassalva rekommenderas därför för att förebygga detta.

3. Reflexer och lampor

Se till att du och din hund syns i mörkret! Reflexer och lampor bör hängas både på koppel, halsband och synligt på husse/matte. En reflexväst eller ett täcke med reflexer är att rekommendera.

4. Klipp pälsen mellan trampdynorna

Det kan lätt fastna snö, sand och salt i pälsen som växer mellan trampdynorna på din hund. Detta är givetvis obehagligt för hunden och kan förebyggas genom att du försiktigt klipper bort den pälsen. Under promenader kan du hjälpa din hund genom att ta bort isklumpar mellan trampdynorna om sådana bildats.

5. Hunden blir tröttare i kyla

Vid kallare väder påverkas din hund mer fysiskt än vanligt. Se till att din hund vilar ordentligt och håller värmen mellan promenaderna. Var också noga med att hunden får i sig ordentligt med energi. Ge gärna hunden mer foder om du upplever att det krävs för att täcka upp för den extra energiåtgången.

6. Tvätta tassarna i ljummet vatten

Om du tvättar din hunds tassar och päls med varmt vatten när den är kall kan det göra ont på hunden på grund av temperaturskillnaden. Tvätta därför tassarna enbart med ljummet vatten! Njut av vintern önskar vi dig och din hund!

[[sax-165-cm]] [[skillingarydsalva]] [[orbiloc-sakerhetslampa]] [[back-on-track-hundtacke-standard]] [[hundskor-walker-active-2-pack]]