Stress & Nervositet

Det finns många faktorer som kan leda till en stressad hund, såsom tidigare erfarenheter, miljö och gener. I dagens samhälle är det inte konstigt att våra hundar lätt blir stressade då livet runt omkring lätt kan bli överväldigande. En del hundar behöver regelbunden hjälp med att hantera sin stress och med rätt typ av hundfoder och tillskott kan vi som matte och husse hjälpa våra vänner en bra bit på traven. Stress och nervositet hos hund är vanligt och kan ha en mängd olika symptom, varav viss Visa fortsättningen

Det finns många faktorer som kan leda till en stressad hund, såsom tidigare erfarenheter, miljö och gener. I dagens samhälle är det inte konstigt att våra hundar lätt blir stressade då livet runt omkring lätt kan bli överväldigande. En del hundar behöver regelbunden hjälp med att hantera sin stress och med rätt typ av hundfoder och tillskott kan vi som matte och husse hjälpa våra vänner en bra bit på traven.

Stress och nervositet hos hund är vanligt och kan ha en mängd olika symptom, varav vissa kan vara svårare att känna igen än andra. Typiska tecken på stress är bland annat svårigheter att varva ner, rädslor, utåtagerande beteende mot hundar och människor, diarré och kräkningar samt att din hund kliar sig mycket eller biter och slickar på tassar och svans.

Bakomliggande anledningar till stress kan vara allt från hundens genetiska uppsättning till tidigare trauma. Vissa hundar har mycket lägre stresströskel än andra redan vid födseln och kan behöva regelbunden träning och rätt stöd under hela sina liv för att må bra.

Det finns många saker vi kan göra för att underlätta för våra stressade hundar. Bland annat genom rätt träning, foder och tillskott kan vi hjälpa vår fyrbenta kompis att minska stresshormon och bryta den onda cirkeln av de beteenden som både utlöser och skapar stress och nervositet.

Hos oss på VetZoo hittar du veterinärfoder och kosttillskott som är speciellt framtagna för att hjälpa din hund att hantera stress och hos oss har du tillgång till fri frakt och leverans hela vägen hem när du handlar för över 499 kr!

Kom ihåg att veterinärfoder endast ska ges på inrådan från din veterinär. När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående:

  • Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.
  • Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
  • Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.
2024-02-01
509.00 kr
509.00 kr
  • På lager.
  •