Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Artiklar och guider för bättre djurhälsa

Sommar, sol och hund i bil

Nu börjas det igen, solen och värmen och hundar som lämnas i bilar. Varje år dör hundar av värmeslag eftersom bilar under sommaren snabbt kommer upp i farlig hetta. Hundar kan dessutom inte svettas speciellt effektivt, så bilen blir lätt en dödsfälla.

Läs mer

Back on track- för ett friskare hundliv

Back on Track tillverkar produkter för ett bättre välbefinnande hos både hund, häst och människa. På VetZoo.se finner ni främst produkter till hund, så som täcken, filtar och nyponpulver. Nyponpulvret och filtarna kan med fördel även användas av människa.

Läs mer

Så här tar du bort en fästing!

Med hjälp av kontorshunden Frodo visar vi här hur man tar bort en fästing på bästa sätt, för att minska risk för smitta och infektion

Läs mer

Ambassadör- linda lindquist (@emzyhusky)

Vi på VetZoo är stolta över att ha våra ambassadörer som representanter för vårt varumärke, främst på instagram men även på de största draghundstävlingarna. Våra ambassadörer sitter på mycket kunskap vad gäller fota hundar, dragträning med hund, agility, vallning mm och detta vill vi självklart dela med oss av och har därför intervjuat varje ambassadör. Här presenterar vi Linda Lindquist som står bakom instagramkontot @emzyhusky tillsammans med hennes sex hundar!

Läs mer

Ambassadör pavlina & seykal (@pshundar)

Pavlina & Seykal står bakom instagramkontot @pshundar tillsammans ett gäng glada Malamuter, Border Collies och en Flatcoated Retriever. Många hundar - mycket träning kan man sammanfatta det som. Vi har intervjuat Pavlina och Seykal för att inspireras av alla dessa hundar.

Läs mer

Jogga med din hund!

Att jogga med sin hund är ett bra sätt att motionera själv samtidigt som hunden får sin dagliga motion. Alla hundar kan följa med och jogga och med rätt träning kommer du snabbt ha en ny löparkompis! Det viktigaste är bara att man tränar steg för steg och inte börjar för hårt. Anpassa hastigheten och längden efter hundens ras, ålder, storlek och eventuella sjukdomar. I denna artikel går vi igenom grunderna till en lyckad löpträning tillsammans med din hund!

Läs mer

Så här beställer du!

Den här videon är till för våra kunder som är osäkra på hur man lägger en beställning via vår hemsida. Här berättar vi och visar steg för steg hur du går tillväga när du beställer hos oss på Vetzoo!

Läs mer

Vilket osterskär ska jag välja?

Det finns flera olika skär att välja mellan till en Oster klippmaskin. Att veta vilket eller vilka man ska ha till just sin hund kan vara svårt. Därför kommer här en guide som vi hoppas ska underlätta när du ska köpa skär.

Läs mer

Dragträna tillsammans med hunden

Att träna tillsammans med sin hund blir vanligare och vanligare. Det är både roligt och behöver inte alls vara svårt att komma igång. De sporter man hör mer om är dragträning av olika slag. Drag är den perfekta aktiviteten för att motionera dig själv samtidigt som hunden får sin dagliga motion. Vi har tagit hjälp av vår ambassadör Linda för att lära oss om hur man kan börja träna drag, vad man bör tänka på och vilken utrustning man behöver. ”En sport som är väldigt beroendeframka

Läs mer

Ambassadör jenny carlsson (@jennycarlsso)

Jenny är en av våra ambassadörer som varit med sedan start. Hon har två underbara Border Collie tjejer som skulle kunna ställa upp som modeller i vilket sammanhang som helst, två riktiga linslusar. Vi intervjuade Jenny för att låta er inspireras av både tips, tricks och inspiration!

Läs mer

Fota hundar/katter som ett proffs

Att fota djur kan vara en konst, hunden rör på sig och vill inte alltid sitta fint och katten kanske inte alls är på humör. Däremot kan du få fantastiska bilder med bara några små och enkla åtgärder. Vi har tagit hjälp av vår ambassadör Jenny Carlsson för att få svar på de främsta frågorna man ställer sig när man ska börja fotografera sina djur. Läs svaren nedan och kika gärna in på hennes instagram @jennycarlsso för ytterligare inspiration.

Läs mer

Ambassadör bodil gustavsson (@tyke_and_geisha)

Hos Bodil hittar ni mycket humor och två hundar med som vet hur man uttrycker sig med hela ansiktet! Tyke och Geisha är en staffe resp. amstaff, två underbart snälla hundar men hjärtan av guld! Följ @tyke_and_geisha för att se mer av dessa hundar och läs vår intervju med Bodil nedan för bra tips vad gäller kloklippning, hundträning och mycket mer.

Läs mer

Roligare tillsammans - trots allergi mot hund eller katt

Älskar du ditt djur och kan inte tänka dig ett liv utan den, men plågas hårt av allergi? Drömmer du om att skaffa djur men överväger på grund av din allergi? Eller kan hunden och katten inte följa med på middagar och aktiviteter för att någon i släkten eller någon vän är allergisk? Upp till 10% av Sveriges befolkning kan inte ha hund eller katt på grund av allergi. Allergenius är ett nytt special schampoo och balsam som minskar allergener hos djuren vilket i sin tur gör dem mer allergivä

Läs mer

Vad är vgwbälte?

<i>VgwBälte är ett svensktillverkat märke, framtaget tillsammas med veterinärer och hundpsykologer i syfte att erbjuda en lugn och harmonisk promenad, både för dig och din hund. VgwBälte tillverkar selar, koppel, midjebälten samt andra tillbehör till din hund, varav flera av dessa hittar du självklar hos oss på VetZoo.se.</i>

Läs mer

Träna nose work med din hund

Nose Work är en sport man utövar tillsammans med hunden, utvecklad i USA och inspirerad från specialsök. Sporten har blivit mer och mer populär då den kan utövas av alla hundar; stora och små, unga och gamla, friska och skadade. För att lära oss mer om sporten tog vi hjälp av vår ambassadör Bodil Gustavsson som aktivt tränar och tävlar Nose Work med sin 11-åriga Amstaff-tik Geisha och 2-åriga Staffe-hane Tyke. Vi hoppas denna lilla introduktion gör fler intresserade av att prova Nose Work

Läs mer

Hur väljer man rätt kattsand?

Klumpbildande, träpellets eller kristallsand? En fråga många kattägare ställer sig är vilken kattsand man bör använda? Som man då redan upptäckt är att det finns en uppsjö av olika sandsorter, konsistenser och egenskaper. För att hjälpa er hitta rätt och välja en kattsand som passar både dig och katten har vi sammanställt en liten kattsandsguide.

Läs mer

Vetzoo levererar till din tillfälliga semesteradress!

Ska du ut och resa i sommar? Hur underbart det än är med semester så är det mycket som behöver...

Läs mer

Ambassadör josefine larsson (@aussieborder)

Hos Josefine och hundarna är det alltid full rulle. Här tränas det både lydnad, spår och rallylydnad samt en del utställningar. Läs vår intervju med Josefine för att lära dig mer om dessa sporter och andra smarta vardagstips för att aktivera din hund. För bilder på hundarna och deras vardag, kika in på deras instagram @aussieborder.

Läs mer

Så får du en burfri och rumsren kanin

Visste du att du kan ha din kanin lösgående i hemmet och lära den gå på låda precis som en katt? Kaniner är djur som håller sig friskare och mår bra av att röra på sig över stora ytor. Kaninen kan bli mer tillgiven om de själv får avgöra när den vill vara nära och när den vill vara ifred, något som är svårt att avgöra om den sitter i bur. I denna artikel går vi kortfattat igenom hur man lär en kanin att vara tam i hemmet och vad man bör tänka på innan man släpper lös kaninen.

Läs mer

Båtliv med hunden och katten

Att njuta av sommaren på sjön, finns det något härligare? De allra flesta hundar trivs bra med att få följa med ut på båten, och faktiskt även många katter. Det kräver lite extra planering och anpassning för att båtlivet ska bli härligt för hela familjen så här kommer goda råd.

Läs mer

Nylabone

Border terriern Runa, som är kontorshund här på Vetzoo testar Nylabone Multipack och Nylabone Strong beef and gravy. Perfekta tugg för den allergiska hunden eller ifall man har en hund som behöver gå ner i vikt!

Läs mer

Hundar och vaccination – en guide

Tanken är att artikeln ska ge en översikt över de vaccin som rekommenderas för hundar som bor i Sverige. Observera att de här rekommendationerna grundar sig på Sveriges Veterinärförbunds och Statens Veterinärmedicinska Anstalts dokument ”Vaccination av hund och katt i Sverige” utgivet 2003 samt det uppdaterade dokumentet ”Grundvaccination av hund och katt” som publicerades 2010. Hundklubbar kan ha egna rekommendationer, så om du tävlar eller ställer ut din hund är det klokt att kontroll

Läs mer

Sex tips för en smärtfri vinter

Vintern kan innebära tuffa dagar för våra fyrbenta vänner. Många hundar fryser och får spruckna tassar från saltade gator. Nedan följer sex enkla tips för att hjälpa din hund till en varm och behaglig vinter!

Läs mer

Stela leder (artros)

Helene Raue tipsar om stela leder

Läs mer

Lär dig träna agility tillsammans med din hund!

- ”Det roliga är att nästan alla raser kan köra agility” berättar vår ambassadör Felicia, som tävlar och tränar aktivt med din två hundar; Bella och Jenka. Sporten kan utövas både inomhus i en större sal eller utomhus på gräsmattan. Vi har tagit hjälp av Felicia för att lära oss om hur man kan komma igång med sporten och vad man främst bör tänka på.

Läs mer

Övervikt och bantning hos hund

Denna artikel är till för att hjälpa dig att förstå varför det är viktigt att hunden håller sig i lagom hull och visa hur du lyckas nå målet på ett bra sätt!

Läs mer

Övervikt och bantning hos katt

Denna artikel är till för att hjälpa dig att förstå varför det är viktigt att katten håller sig i lagom hull och visa hur du lyckas nå målet på ett bra sätt!

Läs mer

När du fått hem din valp

När du fått hem din valp finns det massor av saker att tänka på, det är nästan så man blir överväldigad. Därför tänkte vi hjälpa dig lite genom att låta vår veterinär skriva ner några av de saker som är bra att tänka på.

Läs mer

Hundens och kattens mun och tandhälsa

Bra artikel som hjälper dig som hund och kattägare att sköta ditt djurs munhygien, detta leder till friskare tänder, tandkött och inte minst en bättre andedräkt.

Läs mer

Första hjälpen för hund och katt

Olyckor kan inträffa när som helst och oftast när man minst anar det. Syftet med denna handbok är att hjälpa dig som djursägare att agerar korrekt när ditt husdjur skadat sig.

Läs mer

Hemleverans av hundfoder och kattfoder

Visste du att VetZoo levererar hela vägen hem till din dörr? Nedanstående artikel beskriver hur våra hemleveranser fungerar.

Läs mer

Vanliga frågor och funderingar om hundfoder

Aldrig tidigare har det funnits så många olika typer och märken av hundfoder som idag. Det finns också väldigt många åsikter om vad som är bra och inte bra. En av våra veterinärer har författat en artikel där hon reder ut begreppen samt delar med sig av sina rekommendationer.

Läs mer

Nyår och skotträdda hundar

Bra artikel för dig som har en skotträdd hund.

Läs mer

Nyår och skotträdda katter

Här kan du läsa en artikel som hjälper dig som har en skotträdd katt.

Läs mer

Hitta rätt hundfoder och kattfoder från hill’s

Artikel om Hills foder som hjälper dig att välja rätt typ av hundfoder eller kattfoder. Hill’s har ett brett utbud av kliniska näringsprodukter för sjuka, utsatta och friska husdjur.

Läs mer

Djur i semestertider

Denna artikel är till för att hjälpa dig med tips på vad du ska tänka på om du vill ta med dig ditt djur på semestern och vad som kan vara bra att tänka på när det gäller pensionat.

Läs mer

Köld, kyla och hundar

Denna artikel är till för att hjälpa dig att förstå farorna med kölden och ge dig råd om hur du hanterar kylan så du kan njuta av vintervädret tillsammans med din hund!

Läs mer

Fästingtider

Denna artikel är till för att hjälpa dig att förstå hur och varför det är viktigt att skydda dig själv och dina djur mot fästingar. Fästingburen sjukdom kan vara allvarlig och i somliga fall leder det till bestående besvär för både människor och djur.

Läs mer

Hund och katt i semestertider

När du står och överväger om du ska ta med dig ditt djur på resan kan det vara bra att veta lite om vad man bör tänka på som djurägare. Denna artikel är till för att hjälpa dig med tips på vad du ska tänka på om du vill ta med dig ditt djur på semestern och vad som kan vara bra att tänka på när det gäller pensionat.

Läs mer

Nina ottosson aktivitetsleksaker

Här kan du läsa mer om Nina Ottossons filosofi kring aktiveringsleksaker.

Läs mer

Undvik julens faror för din hund

Julen nalkas nu med stormsteg! Juletiden är härlig och full av traditioner, samtidigt som vardagens rutiner bryts. Då gäller det att vara observant på vilka frestelser och faror som uppstår för din hund. Denna artikel är till för att hjälpa dig förstå vad du bör tänka extra på för att få en lugn och fridfull jul tillsammans med dina djur.

Läs mer

Undvik julens faror för din katt

Julen nalkas nu med stormsteg! Juletiden är härlig och full av traditioner, samtidigt som vardagens rutiner bryts. Då gäller det att vara observant på vilka frestelser och faror som uppstår för din katt. Denna artikel är till för att hjälpa dig förstå vad du bör tänka extra på för att få en lugn och fridfull jul tillsammans med dina djur.

Läs mer

När du fått hem din kattunge

När du fått hem din kattunge finns det massor av saker att tänka på, det är nästan så man blir överväldigad. Därför tänkte vi hjälpa dig lite genom att låta vår veterinär skriva ner några av de saker som är bra att tänka på.

Läs mer

Varför behöver hundar och katter äta essentiella fettsyror?

Artikel som förklarar varför hundar och katter behöver essentiella fettsyror som Omega 3 och Omega 6. Artikeln tipsar också om bra produkter med rätt sammansättning för maximal effekt.

Läs mer

Huggormsbett hund

Nu är den sköna våren här men tyvärr följer en del obehagliga företeelser med den. I Sverige är vi ändå förskonade från de flesta giftiga djur, men huggormen finns spridd över i stort sett hela vårt land.

Läs mer

Huggormsbett katt

Nu är den sköna våren här men tyvärr följer en del obehagliga företeelser med den. I Sverige är vi ändå förskonade från de flesta giftiga djur, men huggormen finns spridd över i stort sett hela vårt land.

Läs mer

Marianne är årets veterinär

Veterinär Marianne Tornvall som är Veterinären.nu och VetZoo.se´s expert på exotiska sällskapsdjur och delägare, har även utsetts till Årets Veterinär av branschtidningen Veterinärmagazinet.

Läs mer

Tips vid schamponering av din katt

Läs artikel från vår veterinär om du du schamponerar och badar din katt på bästa sätt.

Läs mer

Tips vid schamponering av din hund

Dags att bada och tvätta hundens päls. Vi har sammanställt en liten badguide som hjälper dig på vägen.

Läs mer

Grattis till din nya familjemedlem!

Checklista för dig som nybliven valpägare.

Läs mer

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever