Stela leder (artros)

Helene har genom sitt gedigna intresse för djur skapat sig ett tungt namn inom veterinärbranchen. Hon har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, varit chef på Djursjukhuset i Malmö, är en av grundarna i Swedish Society of Veterinary Dermatology samt har under flera år drivit smådjurskliniken ”Veterinärerna på Bruksgården” - listan kan göras lång...

Vi frågar henne: Hur började historien om musslan? Våren 2004 tog vi på veterinärkliniken in ett foder som innehöll grönläppad mussla. Ett naturligt glukosamin som hjälper stela hundar, katter och hästar till ett rörligare liv. Eftersom jag jobbade mycket med hundar och katter som gick på specialfoder, ville jag även kunna ge dem chansen att få i sig denna mussla utan att byta foder.

Vi på kliniken började sälja humanprodukten av grönläppad mussla, det blev en succé! Efter en tid blev vi tillfrågade om vi ville vara med och ta fram en riktad produkt mot djur med grönläppad mussla - det ville vi. Då startade jag och min kollega Christina Drottsgård vårt aktiebolag Ägna som säljer och marknadsför Aktiv-serien. Aktiv Hund blev vår första produkt. Just nu har Aktiv-serien fem olika produkter till tre olika djurarter.

Varför rekommenderar du Aktiv-serien till dina patienter? Jag vill kunna ge mina patienter naturliga produkter med vetenskapliga studier bakom och som jag kan stå för och rekommendera, säger Helene. Det kan jag verkligen med Aktiv-serien!

År 2011 gick Helene i pension, men hon är fortfarande delägare och specialist i Ägna och för Aktivserien.

Det roliga är att det bara blir fler och fler som upptäcker det goda i Aktiv serien, den grönläppade musslan och naturligt framtagna produkter, vilket glädjer oss avslutar Helene.

Helenes tips för hunden/katten med artros: Håll vikten Sätt rätt diagnos med hjälp av en veterinär Undvik kyla Ge rätt foder och rätt mängd Ge Aktiv Hund eller Aktiv Nypon Skonsam motion

VetZoo är glada över att få träffa Helene samt att vi nu kan erbjuda alla produktern i Ägnas Aktiv-serie. Se alla produkter här.

[[aktiv-hund]] [[aktiv-small-breed]] [[aktiv-nypon-hund]]