Kattmat

Kattmat VetZoo har ett stort sortiment av kattmat och kattfoder för katter i alla åldrar och storlekar. Hos oss hittar du allt ifrån billigare alternativ till premiumkattfoder. Oavsett om du har en kattunge, vuxen- eller seniorkatt, så har vi ett hälsosamt foder för din katt! Olika typer av kattfoder Torrfoder - är bekvämt och har lång hållbarhet. Det hjälper också till att främja tandhälsa genom att minska plack och tandsten. Våtfoder - erbjuder högre vattenhalt och kan vara ett utmärkt val Visa fortsättningen

Kattmat

VetZoo har ett stort sortiment av kattmat och kattfoder för katter i alla åldrar och storlekar. Hos oss hittar du allt ifrån billigare alternativ till premiumkattfoder. Oavsett om du har en kattunge, vuxen- eller seniorkatt, så har vi ett hälsosamt foder för din katt!

Olika typer av kattfoder

 • Torrfoder - är bekvämt och har lång hållbarhet. Det hjälper också till att främja tandhälsa genom att minska plack och tandsten.
 • Våtfoder - erbjuder högre vattenhalt och kan vara ett utmärkt val för katter som inte dricker tillräckligt med vatten. Dess saftiga konsistens är tilltalande för många katter.
 • Veterinärfoder - rekommenderas ofta för katter med särskilda medicinska behov, som viktproblem, urinvägsproblem eller allergier. Det är utformat för att möta specifika hälsoaspekter.
 • Spannmålsfria alternativ - är lämpliga för katter med känslighet för spannmål och kan vara ett bra val för att undvika potentiella allergener.
 • Färskfoder och BARF - (Biologiskt Anpassad Rå Föda) handlar om att ge katten råa, obehandlade ingredienser för att efterlikna dess naturliga kost. Det här alternativet är populärt bland kattägare som följer en rawfoodsfilosofin.

Välj rätt kattmat till din katt 

Alla katter är unika och har olika näringsbehov beroende på bland annat kattens ålder, hälsostatus, aktivitetsnivå och personliga preferenser. För att säkerställa att du ger din katt den bästa möjliga kosten kan det vara klokt att rådfråga din veterinär. Veterinären kan ge skräddarsydda rekommendationer baserade på din katts unika egenskaper och hjälpa dig att välja rätt typ och mängd foder för att möta dess individuella behov.

 • Foder till kattungar: Kattungar växer snabbt och behöver en kost som är anpassad för deras behov. Kattungefoder innehåller höga halter av protein, fett och kalcium för att stödja deras tillväxt och utveckling. Det är också viktigt att kattungefoder innehåller viktiga vitaminer och mineraler för att främja god hälsa.
 • Vuxenfoder för katter: Detta är en typ av kattmat som är anpassad för vuxna katter från 12 månaders ålder. Fodret innehåller oftast alla nödvändiga näringsämnen som vuxna katter behöver för att må bra, såsom protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler.
 • Seniorfoder för katter: Seniorkatter har andra näringsbehov än vuxna katter och ett seniorfoder är speciellt anpassat för att möta dessa behov. Ofta innehåller dem extra antioxidanter och vitaminer för att stödja immunförsvaret och förbättra allmänhälsan hos de äldre katterna. Många seniorfoder kan dessutom hjälpa till att lindra åldersrelaterade besvär, såsom led- och rörelseproblem.      

Kattmat för utekatter          

Utekatter är utsatta för en mängd olika faktorer som kan påverka deras hälsa, såsom väder, sjukdomar och andra djur. Det är därför extra viktigt att ge dem en näringsrik och välbalanserad kost som kan hjälpa dem att hålla sig friska och starka.

Den bästa kattmaten för utekatter är ofta ett foder som har ett högt protein och fettinnehåll. Protein är viktigt för kattens tillväxt och utveckling, samt för att upprätthålla en frisk muskelmassa, och fett är viktigt för kattens energiproduktion samt för att stödja hud, päls och matsmältningen, vilket är extra viktigt om katten ofta är utomhus.

Kom dock ihåg att som med allt annat foder så bör även valet av foder till din utomhuskatt baseras på kattens individuella behov.              

Kattmat för innekatter

Katter som lever inomhus har ofta olika behov än katter som lever utomhus. De rör sig ofta mindre och har därför ett lägre energibehov. Kattmat skräddarsydd för innekatter är anpassat för att möta dessa behov.

Maten har ofta ett balanserat kaloriinnehåll som hjälper till att upprätthålla en optimal vikt. Den innehåller också ofta ingredienser som främjar en sund matsmältning och muskelhälsa.

För att säkerställa att din innekatt får bästa möjliga näring är det alltid klokt att rådfråga din veterinär, som kan ge dig individuella rekommendationer baserat på din katts ålder, hälsa och andra behov.

Hur mycket ska en katt äta per dag?          

Mängden mat som en katt bör äta per dag beror på en rad olika faktorer, bland annat:

 • Kattens ålder: Kattungar behöver ofta äta mer och oftare än vuxna katter.
 • Kattens storlek: Större kattraser behöver oftast äta mer än mindre katter.
 • Kattens aktivitetsnivå: Katter som är aktiva och rör sig mycket behöver ofta äta mer än katter som är mindre aktiva.
 • Kattens hälsotillstånd: Katter med vissa hälsoproblem, till exempel njursjukdom eller diabetes, kan behöva äta ett specialfoder med ett anpassat kaloriinnehåll.

Hur många gånger om dagen ska en katt äta?

Det rekommenderas ofta att ge katter regelbundna måltider, tre till fyra gånger om dagen. Detta hjälper till att hålla kattens blodsockernivåer stabila och kan minska risken för matsmältningsproblem.

Kattungar behöver oftare måltider än vuxna katter. En kattunge brukar äta fyra till fem gånger om dagen tills den är 12 veckor gammal. Därefter är det vanligt att man minskar antalet måltider till tre eller fyra.

Vuxna och seniora katter kan behöva äta mindre ofta. En äldre katt brukar må bra av att äta två eller tre gånger om dagen.

Katternas aktivitetsnivå kan också påverka hur ofta de ska äta. Katter som är mycket aktiva kan behöva äta mer ofta än katter som är mindre aktiva.

Komihåg att detta enbart är generella riktlinjer och inte individanpassat. Utgå alltid utifrån din katts unika behov, och se alltid till att katten har fri tillgång till rent vatten.

Vad består kattmat av?

Kattmat består av olika huvudsakliga beståndsdelar som är avgörande för att möta kattens näringsbehov:

 • Protein: Källor inkluderar kött, fisk, ägg och mjölkprodukter. Vanliga köttkällor i kattmat är kyckling, kalkon, lamm, nötkött och fisk.
 • Fett: Viktig som energikälla, och källor inkluderar animaliskt fett, vegetabiliskt fett och oljor.
 • Kolhydrater: En annan viktig energikälla, med vanliga källor som spannmål (vete, majs, ris, havre), grönsaker och frukter.
 • Mineraler: Viktiga för skelett, tänder och allmän hälsa. Exempel inkluderar kalcium, fosfor, magnesium och järn.
 • Vitaminer: Viktiga för immunförsvar, matsmältning och andra kroppsfunktioner. Exempel är vitamin A, D, E och B-komplexet

Torrfoder och våtfoder är två populära alternativ när det kommer till kattmat och de brukar inkludera en mix av några av följande superingredienser:

 • Kött: Kyckling, kalkon, lamm, nötkött och olika fiskar som lax, tonfisk och sill.
 • Spannmål: Vanliga källor är vete, majs, ris och havre.
 • Grönsaker: Viktiga för vitaminer, mineraler och fiber. Exempel potatis, morötter, spenat och pumpa
 • Mineraler och vitaminer: Innehåller ofta kalciumkarbonat, fosfor, magnesium, järn, vitamin A, D3, E, C.

Utöver dessa grundläggande ingredienser kan torrfoder också innehålla andra komponenter såsom, örter, probiotika för en hälsosam matsmältning, och antioxidanter för att främja immunsystemet. Det är alltid viktigt att välja kattmat som passar din katts individuella behov och att prata med veterinären om du är osäker på vad din katt bör äta.

Vad skall man undvika i kattmat?

Det finns vissa livsmedel som kan vara farliga för katter, även i små mängder. Här är fem livsmedel som katter bör undvika:

 1. Lök och vitlök: Lök och vitlök innehåller ett ämne som kallas sulfyloxid. Sulfyloxid kan skada katters röda blodkroppar och leda till anemi.
 2. Råa ägg och kött: Råa ägg och kött av låg kvalité, kan innehålla bakterier.
 3. Choklad: Choklad innehåller ett ämne som kallas teobromin. Teobromin är giftigt för katter och kan orsaka kräkningar, diarré, rastlöshet, hjärtklappning och kramper.
 4. Alkohol: Alkohol är giftigt för alla djur, inklusive katter. Alkohol kan orsaka kräkningar, diarré, andningssvårigheter och till och med död.
 5. Vinbär och russin: Vinbär och russin kan orsaka njursvikt hos katter.                  

Bästa kattmaten

Den bästa kattmaten är den som är anpassad till din katts individuella behov. Katter har olika behov beroende på ålder, storlek, aktivitetsnivå och hälsotillstånd. När du väljer kattmat är det viktigt att läsa ingredienslistan noggrant. De första ingredienserna är oftast de som finns i störst mängd.

 1. Detta bör du titta på när du köper kattmat:
 2. Fundera på din katts individuella behov.
 3. Läs innehållsförteckningen noggrant.
 4. Kontrollera näringsinnehållet.
 5. Sist men inte minst, välj ett foder av hög kvalitet.   

VetZoo har ett brett sortiment med kattmat av hög kvalitet. Här är några varumärken du hittari vårat sortiment.

Beställ kattmat online från VetZoo

Att beställa kattmat online från VetZoo är enkelt och smidigt. Vi har ett brett sortiment av kattmat för alla behov och plånböcker. Oavsett om du letar efter billig kattmat eller premiumkattfoder, så hittar du det hos oss på VetZoo.

Har du några frågor eller funderingar kring våra produkter, tveka inte på att kontakta vår härliga kundtjänst.

Filtrera
948 produkter
Pris
- SEK
Kategori
Varumärke
Djurets ålder
Hundens aktivitetsnivå
Ålder
Ålder/Livsstadie
Kattens livsstil
Kattens livsstil
Kostbehov
Hundens storlek
Ekologiskt
Energinivå
Favorit
Allergier
Utfodringstyp
Smak
Konsistenstyp
Förfinat urval
Förpackning
Kategori
Konsistens
Material
Område
Förpackningstyp
Kroppstyp
Kastrerad
Tillverkare
Proteinkälla
Spannmålsfri
Svensktillverkad
Typ
Vikt
På lager
 
Alla
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö
Sortera
Sortera
948 produkter
5% vid köp av 6
2023-03-01
93.90 kr
93.90 kr
 • På lager.
 • 2023-02-14
  från 349.00 kr
  från 349.00 kr
 • På lager.
 • Kampanj
  -15%
  2024-04-16
  från 89.00 kr
  från 89.00 kr
 • På lager.
 • 2018-02-23
  från 99.00 kr
  från 99.00 kr
 • På lager.
 • 2019-05-04
  465.00 kr
  465.00 kr
 • På lager.
 • Kampanj
  -15%
  2018-02-24
  från 89.00 kr
  från 89.00 kr
 • På lager.
 • 2018-02-24
  från 119.00 kr
  från 119.00 kr
 • På lager.
 • Kampanj
  -20%
  2021-08-27
  från 215.00 kr
  215.00 kr
  Lägsta pris senaste 30 dagar: 269.00 kr.
  från 215.00 kr
  215.00 kr
  Lägsta pris senaste 30 dagar: 269.00 kr.
 • På lager.
 • Kampanj
  -15%
  2018-02-24
  från 89.00 kr
  från 89.00 kr
 • På lager.
 • 2020-10-11
  från 99.00 kr
  från 99.00 kr
 • På lager.
 • 2018-03-10
  från 399.00 kr
  från 399.00 kr
 • På lager.
 • 2018-02-23
  från 119.00 kr
  från 119.00 kr
 • På lager.
 • 2020-06-06
  från 119.00 kr
  från 119.00 kr
 • På lager.
 • 2018-02-24
  från 129.00 kr
  från 129.00 kr
 • På lager.
 • Kampanj
  -15%
  2018-02-24
  från 89.00 kr
  från 89.00 kr
 • På lager.
 • 2018-02-24
  från 119.00 kr
  från 119.00 kr
 • På lager.
 • 2019-05-04
  från 249.00 kr
  från 249.00 kr
 • På lager.
 • 2020-05-15
  39.00 kr
  39.00 kr
 • På lager.
 • 2021-08-27
  från 249.00 kr
  från 249.00 kr
 • På lager.
 •