Stress & Nervositet

En nervös och stressad katt kan ibland behöva extra stöd för att finna lugn och må bra och då kan ett speciellt veterinärfoder utgöra en del av kattens behandling. Hos oss på VetZoo hittar du välbeprövade kattfoder för stress och nervositet med fri frakt hela vägen hem när du handlar för över 499 kronor! Stress och nervositet hos våra katter kan ha av flera olika bakomliggande faktorer, som bland annat tidigare erfarenheter, miljö och gener. Precis som för oss människor så är långvarig stress s Visa fortsättningen

En nervös och stressad katt kan ibland behöva extra stöd för att finna lugn och må bra och då kan ett speciellt veterinärfoder utgöra en del av kattens behandling. Hos oss på VetZoo hittar du välbeprövade kattfoder för stress och nervositet med fri frakt hela vägen hem när du handlar för över 499 kronor!

Stress och nervositet hos våra katter kan ha av flera olika bakomliggande faktorer, som bland annat tidigare erfarenheter, miljö och gener. Precis som för oss människor så är långvarig stress skadligt för kattens hälsa och därför är det viktigt att man försöker hjälpa katten att komma ur den onda cykeln.

De vanligaste orsakerna till att en katt känner sig stressad och nervös är att hemmiljön inte möter kattens behov. Det kan vara så att den bor med andra katter som den inte går ihop med eller att den känner att den inte har en plats där den får vara ifred. En annan anledning kan också vara att katten inte får tillräckligt med stimulans och helt enkelt är understimulerad.

Typiska symptom vid stress och nervositet hos katt är bland annat ökad eller minskad aptit, trötthet, överdrivet slickande och putsande och att katten börjar kissa och bajsa utanför sin kattlåda. Det finns flera saker man kan göra för att hjälpa sin katt motverka stress. Förutom att se till att miljön lever upp till kattens individuella behov så finns det även speciella veterinärfoder och kosttillskott som hjälper till att stabilisera kattens stresshormoner.

På VetZoo hittar du kvalitetssäkrade veterinärfoder för just stress och nervositet från välkända varumärken som bland annat Royal Canin kattfoder. Hos oss hittar du även marknadens mest populära kosttillskott som har som syfte att minska stresspåverkan hos din fyrbenta vän. Vi har snabba leveranser 1-3 vardagar (plus 1-2 vardagar om du bor på lantbrevbärarlinje) hela vägen hem till din ytterdörr!

Kom ihåg att veterinärfoder endast ska ges på inrådan från din veterinär. När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående:

  • Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.
  • Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
  • Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.
2024-02-02
869.00 kr
869.00 kr
  • På lager.
  •