Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Back on track- för ett friskare hundliv

Back on Track tillverkar produkter för ett bättre välbefinnande hos både hund, häst och människa. På VetZoo.se finner ni främst produkter till hund, så som täcken, filtar och nyponpulver. Nyponpulvret och filtarna kan med fördel även användas av människa.

Vad är Back on Track?

Back on Tracks täcken och filtar är tillverkade av det unika keramiska textilen Welltex som fungerar genom att absorbera kroppens egna infraröda värme för att öka blodcirkulationen och återhämtningen. Welltextyget har keramik insmält i trådarna som i sin tur ger denna effekt. Täckena och filtarna kan i och med denna positiva effekt på hundens muskler och leder användas både i förebyggande syfte, under aktivitet och för återhämtning efter aktivitet. För hundar med stela leder och atros kan dessa täcken och filtar även med fördel användas under sömn.

Back on Track produkter

Back on track täcken finns i olika varianter och modeller för att passa olika hundrasers behov. Täckerna för tax är längre i modellen för att passa hundens långa rygg. Whippettäckerna har en fleece krage för att skydda halsen mot kyla. Nedan listar vi ett par av Back on Tracks produkter, klicka här för att komma till hela Back on Track sortimentet.

Det klassiska täcket är vattenavvisande, andras och är fodrat med det keramiska tyget på insidan.

Regntäckerna skyddar hundens viktigaste muskelgruppet mot regn och väta och finns både med stoppning och utan stoppning.

Nättäcket är ett lätt och smidigt täcke som hjälper hunden att hålla sin egen värme utan att överhettas. Detta täcke kan med fördel användas både inne, ute eller under andra täcken och passar därför utmärkt för hundar med atros och stela leder.

Filtarna och bäddarna från Back on Track finns olika modeller och flera av dessa innehåller samma keramtextil som täckerna. Filtarna har många användningsområden; inomhus, i bilen, i buren etc. Dessa kan lika väl användas av människor, placera den t.ex i favorit fåtöljen.

Back on track tillverkar även högkvalitativa nyponpulver som passa både hund och människa. Nypon är rika på vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter som hjälper hundens kropp att försvara sig mot fria radikaler. Nypon innehåller även viktiga ämnen som spelar stor roll i kroppens immunförsvar. Den senaste nyheten från sortimentet av nyponpuler är extra finmalda nypon som optimerar hundens upptag i tarmsystemet.

Har du frågor om någon av dessa produkter, ring eller maila oss gärna!

Läs vidare

Sommar, sol och hund i bil

Nu börjas det igen, solen och värmen och hundar som lämnas i bilar. Varje år dör hundar av värmeslag eftersom bilar under sommaren snabbt kommer upp i farlig hetta. Hundar kan dessutom inte svettas speciellt effektivt, så bilen blir lätt en dödsfälla.

Läs mer

Så här tar du bort en fästing!

Med hjälp av kontorshunden Frodo visar vi här hur man tar bort en fästing på bästa sätt, för att minska risk för smitta och infektion

Läs mer

Ambassadör- linda lindquist (@emzyhusky)

Vi på VetZoo är stolta över att ha våra ambassadörer som representanter för vårt varumärke, främst på instagram men även på de största draghundstävlingarna. Våra ambassadörer sitter på mycket kunskap vad gäller fota hundar, dragträning med hund, agility, vallning mm och detta vill vi självklart dela med oss av och har därför intervjuat varje ambassadör. Här presenterar vi Linda Lindquist som står bakom instagramkontot @emzyhusky tillsammans med hennes sex hundar!

Läs mer

Ambassadör pavlina & seykal (@pshundar)

Pavlina & Seykal står bakom instagramkontot @pshundar tillsammans ett gäng glada Malamuter, Border Collies och en Flatcoated Retriever. Många hundar - mycket träning kan man sammanfatta det som. Vi har intervjuat Pavlina och Seykal för att inspireras av alla dessa hundar.

Läs mer

Jogga med din hund!

Att jogga med sin hund är ett bra sätt att motionera själv samtidigt som hunden får sin dagliga motion. Alla hundar kan följa med och jogga och med rätt träning kommer du snabbt ha en ny löparkompis! Det viktigaste är bara att man tränar steg för steg och inte börjar för hårt. Anpassa hastigheten och längden efter hundens ras, ålder, storlek och eventuella sjukdomar. I denna artikel går vi igenom grunderna till en lyckad löpträning tillsammans med din hund!

Läs mer

Så här mäter du din hund!

Mine på VetZoo agerar här modell och visar hur du hittar rätt storlek på halsband, sele och täcke!

Läs mer

Fri frakt
Fri frakt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever