Algmedel

Hur uppstår algbildning i akvariet? Att algbildning uppstår i akvariet kan bero på flera olika faktorer, men är också ett av de vanligaste problemen som du behöver underhålla. Det allra vanligaste är att algbildningen uppstår till följd av övergödning. Övergödningen uppstår när framförallt fiskmaten inte äts upp utan rester av denna hamnar på botten tillsammans med annat avfall som fiskarnas avföring, partiklar från akvarieväxterna och att vattnet är rikt på fosfat! Slipp överdriven algtillväx Visa fortsättningen

Hur uppstår algbildning i akvariet?

Att algbildning uppstår i akvariet kan bero på flera olika faktorer, men är också ett av de vanligaste problemen som du behöver underhålla. Det allra vanligaste är att algbildningen uppstår till följd av övergödning. Övergödningen uppstår när framförallt fiskmaten inte äts upp utan rester av denna hamnar på botten tillsammans med annat avfall som fiskarnas avföring, partiklar från akvarieväxterna och att vattnet är rikt på fosfat!

Slipp överdriven algtillväxt med kontrollerade fosfatnivåer!

Fosfat är en riktig bov i dramat med algtillväxten och är det så att ditt kranvatten eller det vatten du använder som bas i ditt akvarium är fosfatrikt så kan det bli väldigt knepigt att få stopp på algtillväxten. I dessa fall behöver man nästan skaffa ett filter till kranen som rensar bort eller minskar mängden fosfat, därefter går det även att använda filter som reducerar fosfathalterna i vattnet.

Malar gör underhållsarbetet!

Några malar av rätt art hjälper till att sköta underhållet i akvariet, de är mästare på att städa bort alger! Sist men inte minst finns även algmedel. Vi på Vetzoo har ett välsorterat sortiment av algmedel som du kan använda efter att ha checkat av de faktorer som krävs för att reducera att algerna bildas. Självklart har vi även alla andra bastillbehör för ditt akvarium, in och kika och glöm inte att du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice vid minsta fråga eller fundering!

2021-11-01
149.00 kr
149.00 kr
  • På lager.
  •