Artiklar

Artiklar

Fota hundar/katter som ett proffs

Att fota djur kan vara en konst, hunden rör på sig och vill inte alltid sitta fint och katten kanske inte alls är på humör. Däremot kan du få fantastiska bilder med bara några små och enkla åtgärder. Vi har tagit hjälp av vår ambassadör Jenny Carlsson för att få svar på de främsta frågorna man ställer sig när man ska börja fotografera sina djur. Läs svaren nedan och kika gärna in på hennes instagram @jennycarlsso för ytterligare inspiration.

- Vad bör man tänka på? Stirra dig inte blind på kameran, du behöver inte den senaste superkameran - fokusera på ett bra och ljusstarkt objektiv istället. Rör dig - lägg dig ner i gräset eller på golvet, gå ner till hundens/kattens nivå så ska du se att det blir stor skillnad på dina bilder. Tänk på bakgrunden, vart faller ljuset? Vad vill jag ha med och inte ha med i bilden? Belöna ALLTID hunden/katten! Det ska vara kul att ta kort!

- Bra kamera/lins: Jag har fotograferat med Sonys kameror i över 10 år - så jag säger Sonys systemkameror. Jag rekommenderar alla som vill börja fotografera att investera i ett ljusstarkt objektiv.

- Vad fotar du med? Kamera: Sony A77. Objektiv: Sony 50mm, Sigma 70-30mm och Sigma 10-20mm.

-Lättare (nybörjar)redigering: Om du har Photoshop, lek med "curves" - det finns massvis med tutorials på Youtube!

Med dessa tips i bakhuvudet är den främsta nyckeln till lyckade bilder och fota, fota och fota. Lycka till med fotograferingen och stort tack till Jenny för denna lilla "skola" i hur man lär sig fota som ett proffs!

[[orijen-original-cat-treats]] [[godisvaska]]