Marianne är Årets Veterinär

Det är fjärde året som tävlingen äger rum och Marianne Tornvall tog hem segern bland cirka 40 nominerade. Marianne jobbar till vardags som smådjursveterinär på Mälaren Smådjursklinik i Märsta/ Sigtuna där hon även är VD. Det var personalen på Mälaren Smådjursklinik som hade nominerat henne och det var första gången en veterinär med inriktning på just de små djuren det vill säga; kaniner, fåglar, reptiler, iller och smågnagare, vann tävlingen. Utöver detta är Marianne delägare i Hälsoportalen Veterinären.nu och Webbutiken VetZoo.se där hon svarar på husdjursrelaterade frågor.

-Min förhoppning är att de här djuren ska komma mer i fokus och bli tagna på allvar av både veterinärer och djurägare. Det är på tiden att kaniner, fåglar, marsvin och andra smågnagare och reptiler med mera, kommer ur ”livmoderstadiet” och får samma status som hundar och katter. Om inte veterinärer tar dem på allvar, hur ska vi då kunna ställa krav på djurägarna? säger Marianne Tornvall.

Juryn för tävlingen bestod av Ingrid Kindahl, chefredaktör Veterinärmagazinet, Annika Rosell, redaktionschef Veterinärmagazinet samt Lennart Sjöström, chefsveterinär.

Motiveringen till vinsten lydde:

Marianne Tornvall är en av landets främsta veterinärer för exotiska djur, hon är en driven entreprenör och en god pedagog. Men framför allt är Marianne Tornvall en veterinär som älskar människor. Djurägarna uppskattar hennes kunskaper och engagemang, och medarbetare lovordar hennes ledarskap. Som entreprenör har Marianne Tornvall gjort sin klinik känd över hela landet, och hon har skapat ett starkt internationellt nätverk med andra ledande ”exotiska” veterinärer.”

Veterinären.nu och VetZoo.se säger stort Grattis till Marianne!

Till våra läsare som har kanin, marsvin, fågel, reptil, iller eller gnagare och vill boka tid för undersökning av sitt djur hos Marianne Tornvall är varmt välkomna att kontakta henne. Klicka här för att komma in på Mälaren Smådjurskliniks hemsida.

Text: Camilla Pålsson Foto: Camilla Pålsson

[[orchard-grass-hay]] [[critical-care]]