Nina Ottosson aktivitetsleksaker

Nina Ottossons filosofi är att hunden har fyra ben och ett huvud, och alla fem behöver aktivitet på olika sätt. Hunden ska stimuleras – både fysiskt och mentalt.
Aktivitetsleksaker kan

  • Bidra till att förebygga och minska beteendeproblem
  • Bidra till att förebygga och minska viktproblem
  • Bidra till att stärka samhörigheten med hunden
  • Hindra att hunden har tråkigt

Mental aktivitet

 

Hundar såväl som människor behöver en viss mängd aktivitet. Men det är viktigt att hitta en balans mellan aktivitet och inaktivitet så att hunden inte blir stressad av för lite eller för mycket aktivitet. Promenader en bra aktivitet, men hundar behöver också mental stimulans. Alla hundar behöver använda huvudet för att trivas och en del hundar har ett större behov än andra. Om de inte kan kanalisera sin energi i en organiserad aktivitet kan de få egna “skojiga” idéer, som att tugga i saker eller bara vara hyperaktiva – vilket inte alltid uppskattas av ägarna. Samtidigt är det viktigt att hunden kan vara tyst och vänta när vi står och pratar med någon, eller bara ligga stilla bredvid oss och se andra hundar gå förbi utan att reagera. Aktivering av hunden kan vara allt från spårning i skogen till lydnadsträning, lära olika trick eller gömma godsaker i antingen leksaker eller i hemmet.

 

Om sommaren, när vädret är bra, blir hundarna normalt mer stimulerade. Det är både lättare och roligare att vara ute och leka och få idéer till aktiviteter för hunden. På hösten och vintern kan det vara tråkigt. Det är ofta svårt att variera aktiviteter inomhus och få idéer till skojiga aktiviteter som är underhållande, enkla och stimulerande. Mental aktivering är något många hundägare kanske inte har tid med eller har svårt att få idéer till. Det kan vara svårt att inse hur viktigt det är för hundens allmänna hälsa. Det skulle minska antalet “problemhundar” om alla förstod hur viktigt det är för hunden att använda både huvudet och benen. Nina Ottossons aktivitetsleksaker är roliga och kreativa, lätta att leka med inne eller ute och är framtagna med hundens naturliga rörelser och instinkter i tankarna. Aktivitetsleksakerna aktiverar hunden mentalt på ett positivt och läraktigt sätt.

Så här fungerar aktivitetsleksakerna
Nina Ottossons aktivitetsleksaker och spel, som de flesta hundar älskar att leka med, är utformade för att hunden ska arbeta med problemlösning på olika sätt. Den ska hitta dolda godsaker, t.ex. genom att knuffa till eller lyfta klossar, vrida plattor, sätta in klossar i något osv. Syftet med dessa spel är att man kan aktivera hunden på ett enkelt och roligt sätt därhemma. Medan spelen används får hund och ägare en chans att ha mer kontakt med varandra och stärka förhållandet till varandra. Samtidigt är det en läroprocess. Gemensamma dagliga lydnadsövningar med roliga och positiva ögonblick, som till exempel: Sitta, ligga ner, stanna och vänta.
Vilka sällskapsdjur och andra djur kan använda aktivitetsleksakerna?
Nästan alla modeller kan användas av hundar i alla storlekar och också till katter, papegojor, kaniner, illrar, minigrisar, apor, lemurer, leguaner, vildkatter och andra djur i djurparker. Till små hundar eller katter kan man binda ett snöre på klossarna om de har svårt att ta tag om dem. Nina Ottossons produkter är testade på alla typer av djur i alla storlekar och åldrar, allt från hundar och katter till apor, illrar och leguaner, men först och främst på hundar – från valpar till gamla hundar och från helt små raser till mycket stora raser. Den viktigaste faktorn som avgör om hunden tycker om spelet är om den är motiverad att arbeta för godsaker eller mat som döljs.

[[nina-ottosson-dogsmart]] [[nina-ottosson-dogspinny]] [[nina-ottosson-dogcasino]]