Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foderfråga

Hej
Har en äldre kattdam på 14 år som har problem med astma och idiopatisk cystit. Det senare tros till stor del vara stressrelaterat, men hon har också haft mindre mängd små kristaller. Sedan astman debuterade och hon fått cortison har hennes päls varit ganska dålig. Tycker dock att den blivit ännu sämre på senare tid. Ser fet och smutsig ut trots bad och hon får ofta tovor (semi-långhårig, sibirisk). Börjar fundera på om veterinärfodret hon äter för urinvägarna sedan ett par-tre år tillbaka inte ger allt hon behöver (Hills c/d och motsvarande Royal).
Hur är det med de foder som säger sig vara mer naturliga som ZiwiPeak och James Wellbeloved? Skulle de funka för en katt med urinvägsproblem? Eller finns det något tillskott jag vågar ge?

Karin svarar

Hej Jag skulle inte byta från dietfodren, då är risken mycket stor att din katt får återfall i sin idiopatiska cystit. Däremot har det nu kommit ett nytt foder Hill's c/d stress, som jag tror skulle passa din katt utmärkt. Den vanligaste anledningen till att katter ser feta och smutsiga ut i pälsen är faktiskt övervikt. Hur är det med din katt? Väger hon för mycket? När du tittar på henne skall man se en midja uppifrån och om man tittar från sidan ska man se en uppdragen eller rak buklinje, ingen nerhängade fettkudde mellan bakbenen/längst bak på magen. Om hon är överviktigt så rekommenderar jag att man ger en begränsad mängd mat istället för fri tillgång. Gärna serverat i småportioner minst 2, gärna fler gånger per dygn. Om du letar efter tillskott som är bra för hud och päls så är nog det bästa Megaderm som innehåller Omega-3 fettsyror. Hoppas detta var svar på dina frågor.

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Kosttillskott Virbac Megaderm Virbac Hund

Fler frågor och svar om Virbac Megaderm

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever