På grund av ett tekniskt fel har det gått ut meddelande om leverans till flera av våra kunder även om de inte har en pågående order hos oss. Vi undersöker just nu problemet. Om du fått information om leverans, men inte har en pågående order så kan du bortse från det. Vi ber om ursäkt för detta.
Inga produkter hittades.

Mjäll?

Hej! Min katt Kajsa som är bondkatt och är 10 år har vita flagor/prickar som sitter vid svansroten(där svansen börjar) och det fortsätter en bit upp mot ryggen, hon fäller också otroligt mycket. Jag har provat bada henne och det är dömt att misslyckas. Är det mjäll och vilken kur kan man göra utan att bada henne!?

Karin svarar

Hej Det kan vara mjäll hon har, men det finns ju även tex ett kvalster som ser ut som mjäll som heter mjällkvalster som det kan vara. Dessa kvalster brukar framförallt finnas runt svansen och på kors och ländrygg. För att ta reda på om det är dessa så måste en veterinär undersöka din katt. Sen är det vanligt att överviktiga katter får problem men mjäll och dålig pälskvalitet, så om din katt är i rundaste laget kan det hjälpa att banta henne lite. Om det inte går att bada henne så kan du prova att ge ett kosttillskott med omega3- och omega6-fettsyror. Det tar minst 2 månader innan man kan se någon effekt av detta, så ge inte upp. Annars är det också ett alternativ att borsta henne dagligen. Både för att få bort mjäll och lös päls. Hoppas att något av ovanstående fungerar om du inte kan bada henne. Lycka till!

Karin