Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Zylkene, kan hunden äta det regelbundet?

Hej,

Jag har en hybrid (dvärgpudel, chinese crested och powder puff). Hon är snart 6 år och har alltid varit väldigt orolig och alltid haft separationsångest. Jag har använt DAP tidigare men gav ingen större effekt så tänkte testa Zylkene istället men om jag förstod det rätt så är det inte farligt för hunden utan att det bara är ett tillskott? Kan hon äta det varje dag eller är det bara tabletter som det bara går att ge vid vissa tillfällen? Funderar även på att köpa den dära Thunder-tröjan, kan det funka för henne? Tänkte att tröjan kanske också ger ett lugn. Tänkte att hennes oro och stress kanske lugnar sig med tröjan och komplement med tabletter. Hon är inte lika stressad om hela "flocken" är hemma men om någon går så blir hon orolig och stressad fast jag och den andra hunden är kvar. Jag vill absolut inte droga ner henne på något vis så därför undrar jag om Zylkene bara är naturläkemedel så att det inte är några konstiga saker i det? Det är ju värt att testa om det inte är farligt.

Mvh
Sara

Elin svarar

Hej! Du kan absolut ge Zylkene under lång tid, däremot så tror jag inte att det ensamt kommer att hjälpa din hund tillräckligt. Zylkene brukar inte göra hunden neddrogad och är baserat på mjölkprotein, det är ett kosttillskott. Jag vet inte om thunder-tröjan kommer att göra så stor skillnad, jag tror definitivt att det är viktigare att då får hjälp att träna din hund att komma över separationsångesten. För att hitta en duktig hundtränare, titta t ex på hundens hus hemsida, www.hundenshus.se, de har en problemhundstelefon som du kan börja med att ringa och sedan se om du kan få tips om någon duktig hundtränare i din närhet. OBS! Det är mycket viktigt att den du anlitar har dokumenterad utbildning och inte bara är självutnämnd hundcoach eller berättar att hon/han har haft hundar hela sitt liv. Separationsångest är ett tillstånd som det krävs kunskap och erfarenhet att behandla. Om du har svårt att hitta någon i din närhet, maila gärna tillbaka och tala om vart i Sverige du bor så kan jag se om jag kan hitta någon lämplig i din närhet (skriv att frågan ska till Elin). Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever