Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Zylkene

Jag har en kastrerad perserhona på tio år. För fem år sedan började hon i vår sommarstuga kissa i sängar. Det har aldrig hänt i vår lägenhet. I samband med kissande skaffade vi en ny hund, men hon var hundvan. En annan orsak kan vara att en honkatt som är mycket intresserad av att slåss, både med hon- och hankatter, flyttade in i ett grannhus. Vid flera tillfällen har hon tagit sig in och vistats i vårt hus, när vi inte varit där. Men även när vi är i stugan går hon in genom kattluckan och äter katternas mat i vår tvättstuga via kattluckan.Förra helgen hade någon kissat i soffan. Sovrummen är alltid tillstängda.
Katten är definitivt inte sjuk, i så fall hade hon kissat i vår lägenhet, där hon vistas större delen av året.
Jag tror att det är revirmarkering eller protest......
Goda råd tas tacksamt emot.....

Karin svarar

Hej Det är väldigt vanligt att katter som blir stressade börjar kissa inomhus/på fel ställen. Du nämner flera stressfaktorer för din katt, som nya grannens katt och att ni skaffade hund. Även om hon är hundvan så kan en ny familjemedlem orsaka en stor stress för en katt. Att dessutom ha en främmande katt som kommer in till er och även stör ute måste vara oerhört stressande. Detta är säkert nog med orsaker för att en katt ska börja kissa inne i sängar och soffor. Jag tycker du ska vidta flera åtgärder för att få er katt att må bra igen och sluta kissa inne. Dels kan ni skaffa en kattlucka som bara släpper in er katt. Det finns numer flera olika alternativ. Dels såna som läser av ett chip man injicerat i kattens nacke och bara öppnas av det. Dels såna som läser av en kod som finns i ett speciellt halsband som katten har. Då slipper hon i alla fall stressen av att få objudna besökare. Sen kan i börja ge henne ett foder som heter Hill's c/d urinary stress. Det innehåller olika ämnen som verkar lugnande på katten och har fått väldigt goda resultat när det används till katter som kissar på fel ställen tex. Dessutom kan ni komplettera med Zylkene som är ett kosttillskott som innehåller mjölkprotein som utsöndras i mjölken till de diande kattungarna. Ni kan läsa mer om problematiken här: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/om-din-katt-kissar-eller-bajsar-utanfor-sin-kattlada Hoppas detta är till hjälp!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever