Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Nervös katt

Hej!
jag har en 6 årig kastrerad hankatt som är oerhört nervös,vågar knappt äta ens om han hör någon röra sig i köket.
Har hört att man kan ge sin katt valeriana,men jag undrar över doseringen?En halv tablett om dagen?Han är innekatt.Vi har en till kastrerad hankatt som är lugn och harmonisk,de är bästa vänner.Har prövat feliway och annat ingen märkbar verkan.Även kamomillte!Detta är sista chansen,känns det som.

Anna svarar

Hej! Man kan ge Valeriana, dock kan jag inte råda dig om dosen per mail men kontakta din egen veterinär för råd om dosering. Det är möjligt att Valeriana har bättre effekt för just din katt än Feliway och Zylkene, men jag tror det är osannolikt. Har du testat Zylkene? Det kan användas i kombination med Feliway. Det finns även ett foder som fungerar rogivande = Royal Canin Calm. Om inget av detta hjälper så skulle jag råda dig att kontakta en kattbeteendevetare. Det finns ofta mycket man kan göra i hemmiljön för att skapa trygghet och rutiner. Nervösa katter kan behöva en frizon som de kan dra sig undan till och har du flera katter är det viktigt att se över antalet kattlådor, matskålar, vattenskålar etc. Ibland kan man t.o.m.behöva kombinera beteendeterapi med "antidepressiv" medicin under en kort period av beteendeträning för att bryta gamla mönster och få in nya rutiner. I många fall går det att få bukt med nervöst beteende, men det kan vara väldigt frustrerande. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever