Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Klipp av pälsen på hund.

Hej !
Min hunds päls blir väldigt tovig pga ålderdom,så jag måste klippa honom 2 ggr om året.
Men varje gång så blir han helt tokig o uppstressad,så jag undrar om det finns något medel man köpa,som gör honom lugn.Så det går snabbt och effektivt och klippa så han slipper bli så arg. Efteråt tycker han det är skönt ;o)
Med vänlig hälsning Ulla

Elin svarar

Hej Ulla! Zylkene och Adaptil kan möjligen hjälpa till litegrann, men om han blir väldigt stressad så tror jag inte att det kommer att räcka för att göra honom lugn. De medel som skulle krävas för att göra honom tillräckligt lugn om han är mycket stressad, är receptbelagda och sådana som man använder hos veterinären när man ger lugnande, vi brukar inte skriva ut sådana medel utan de ges på kliniken så att man kan övervaka djuret och se att det andas och har bra cirkulation under tiden som medlet verkar. Ett alternativ till att ge lugnande medel är att försöka träna din hund att tycka att klippning är ok, hör med en hundtränare i din närhet! Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever