Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kattosämja och markering

Jag undrar hur jag skall göra? har tre trevliga burma katter som har varit tillsammans i 7 år En mamma och unge och mammans kusin. De två äldsta är 10 år och den yngre är 7 år. Jag bor i en liten lägenhet 42 kvm. men försöker ha olika sovplatser.matlådor på olika platser likaså v skålar. Det är den andra 10-åringen som lider ibland hon känner sig utanför. Jag försöker gosa och ägna na mer tid åt henne men hon markerar på några platser och det börjar bli jobbigt. Jag har köpt Fel.way i väggen men ej spray. Inte så mycket hjälp Var hos vet förut Inget fel Förra hösten var jag sjukskr några mån. för stress och den äldsta katt fick operera bort ett öga. men mår bra nu Kan det ha påverkat henne . En del säger att jag måste lämna bort ngn katt?

Elin svarar

Hej! Vilken jobbig situation du har hamnat i. Det låter som att du verkligen har tänkt igenom hemmiljön (om du inte redan har läst artiklarna om kattbeteende på www.veterinaren.nu klicka på katt, sedan bra att veta och sedan beteende så hittar du artiklarna). Operationen med ögat och att rutinerna hemma ändrades i samband med din sjukskrivning kan ha påverkat henne. När det gäller din fråga om du behöver lämna bort någon katt så kan det tyvärr vara så att man ibland kommer fram till att det är den bästa lösningen. Innan du gör det så läs igenom artiklarna som jag rekommenderat, du kan också ta kontakt med någon duktig kattbeteendevetare för hjälp (titta t ex på www.kattproblem.se). Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever