Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katten har plötsligt börjat kissa inne

Jag har en hankatt som nu helt plötsligt börja kissat inne. Han är cirka ett halvår gammal och är alltså "ungkatt" samt okastrerad. Jag och min sambo flyttade för en månad sen till en ny lägenhet, en mycket större än den tidigare lägenheten och har tyckt att katten har verkat trivts bra, mer yta att leka och springa runt på. Han har varit väldigt duktig att gå på kattsandlådan ända sedan vi fick honom vid 12 veckors ålder. Men det har skett att han kissat på sambons kläder vid flertal tillfällen och nu helt plötsligt börjat kissa på badrumsmattan (kattlådan står inne på badrummet). Vi har dock märkt det i efterhand alla gånger och inte kunnat ledsaga honom till lådan direkt.
Vad kan detta bero på och vad kan jag göra? Kan det vara något allvarligt, medicinskt fel på katten? Eller är det något som vi som ägare gör fel?

Tack på förhand!

Elin svarar

Hej! Börja med att läsa artikeln på veterinaren.nu som handlar om katter som kissar och bajsar utanför lådan: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende Passa också gärna på att läsa om hur man berikar kattens inomhusmiljö och vad man kan tänka på om man har flera katter hemma, de ligger under samma länk och är bra! Ofta hittar man något som man kan få hjälp av i artiklarna, om ni redan har ordnat allt så som det står i artiklarna eller om er katt verkar hängig eller ha svårt att kissa så behöver ni boka tid till veterinär för undersökning. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever