Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt o barn

Hej!
Vi har skaffat en kattunge (hona) denna sommar. Hon är nu 3 månader. Jag och min son(5 år)är jätteglada i henne och leker gärna med henne men hon anfaller och klöser o biter både mig o min son när hon är "busig" vilket hon kan bli från en sekund till den andra. Hon är en rasblandning av birma, perser, norsk skogskatt, bondkatt och är en innekatt (vi bor i stan). Vi kan inte riktigt slappna av då hon far runt och klättrar på benen och övrig inredning. Vad kan jag som ägare göra?

Karin svarar

Hej En 3-månaders katt är väldigt livlig och energisk. Den kräver mycket aktivering om den bara är inomhus. Dels kan man behöva berika miljön med klätterställningar, möjliga platser att hoppa och klättra emellan, ställen att gömma sig på, klösmöbler osv. Dessutom behöver man leka med den, man kan också servera all mat i aktiveringsleksaker så den får utlopp för sin energi och sina naturligt jakt/lekinstinkter på det sättet. Ni kan läsa min kollegas artikel om detta här: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/berika-kattens-inomhusmiljo och här: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/min-katt-bits-och-rivs Hoppas detta är till hjälp!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever