Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kan katten bli fär lugn av zylkene?

Hej!

1. Min katt (5-6 år, vikt 5,7 kg) är en utekatt. Jag tränar honom att vara i transportbur, vilket han är skräckslagen inför och hatar. Jag har av kattbeteendevetare fått ett träningschema och också rådet att pröva med Zylkene och Feliway. Hittills har jag inte märkt någon effekt av de båda preparaten, kan jag pröva med att ge honom 2 kapslar Zylkene, trots att han bara väger 7 hg mer än rekommendationerna för 1 kapsel?
2. Vad kan hända om han får för mycket Zylkene?
3. Eftersom han är en utekatt och vistas mycket i skogen som vi bor nära (där det bl.a. finns räv): kan han bli FÄR lugn så att han inte är på sin vakt mot faror, t.ex. rävar eller andra katter (vi har en aggressiv hankatt i vårt bostadsområde)?

Hälsningar

Ann-Marie Brundin

Marianne svarar

Hej! Man börjar mer och mer tro att man behöver gå upp i dos till 2-3 gånger den dos som står på förpackningen på Zylkene, för att få bra effekt. Jag tycker absolut att du kan prova med att dubbla dosen. Det är också så att om katten är helt skräckslagen så kommer Zylkene och Feliway troligen inte ge tillräcklig effekt, utan det är mycket viktigt att ta träningen i så små steg att katten inte blir skrämd av träningen. Om du skulle ge honom en överdos Zylkene så händer det förmodligen inget värre än att han kan bli lite lös i magen, Zylkene har ingen sederande effekt, utan är till för att förhindra ångest och stress, jag tror därför inte att din katt kommer att bli för lugn av det, Jag hoppas att detta var svar på dina frågor!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever