Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hur länge kan vi använda zylkene?

Vi har en honkatt som blir lätt stressad, hon är ganska känslig. Hur länge kan vi använda zylkene? Och om vi använder det kontinuerligt, hur många kapslar ska hon då få per dag?

Anna svarar

Hej Jennifer! Du kan använda Zylkene kontinuerligt till din katt om det behövs, men jag tycker du ska prova att se hur din katt reagerar om du slutar efter 1-2 månaders användning. Du kan även med fördel prova att kombinera Zylkene med Feliway. Ett alternativ till Zylkene skulle även kunna vara Royal Canins Calm foder. Prova dig fram till den lösning du tycker fungerar bäst för just din katt. Utöver dessa medel är det viktigt att du även skapar en lugn trygg hemmiljö och riklig med möjlighet för aktivering i form av olika krypin, leksaker, klösbrätt mm så din katt blir ordentligt stimulerad både fysiskt och mentalt. Eventuellt kan du även få råd av en kattbeteendevetare. Utgå alltid från doseringen på förpackningen. Du kan senare prova att ge en lägre dos och se om det har samma effekt, eller exempelvis ge bara vid vissa speciella situationer som du vet är stressande för din katt. Hoppas mitt svar var till nytta!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever