Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hur länge kan man ge aptus relax till katt?

Jag har nyligen tagit hand om en hittekatt (ca 8 månader) min gamla katt (10 år) gillar honom inte. Använder Felliway Friends, kan Aptus Relax vara ett komplement och i så fall - hur länge kan jag ge katterna det? Vad är skillnaden mot Zylkane?
Vänliga hälsningar, Anne Göransson

Ylva svarar

Hej! Både Aptus Relax och Zylkene kan vara möjliga hjälpmedel. Zylkene innehåller alpha-casozepine. Alpha- casozepine är en välkänd molekyl som ökar avkopplingen hos nyfödda efter amning. Denna molekyl är även verksam på vuxna djur. Aptus Relax innehåller L-tryptophan som är ett förstadie till lyckohormonet Serotonin och därför ska få djuret att känna sig mer lyckligt och avslappnat. Aptus Relax innehåller även Colostrum Calming Complex som är några olika molekyler som sägs verka på samma vis som Alpha- casozepine. Tänk även på att se till så att katterna har möjlighet för att undgå verandra om de vill, t.ex. att det finns möjlighet att dricka vatten, äta mat, gå på låda och vila sig utan att vara tvungen att interagera med den andra katten. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever