Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hjälp mot separationsångest?

Hejsan!
Vi har en hanhund på 4,5 år som är kastrerad (chipkastrerad sedan 2 år, riktig kastrering gjordes i mars i år.). Han har haft svår separationsångest i ca 4 år (sedan min nuvarande sambo kom in i bilden) och nu har vi fått barn och situationen är nästan ohållbar. Vi har tid för utredning hos en hundpsykolog om ca 1 månad men tänkte höra om att arbeta med separationen utefter hennes metod samtidigt som man ger zylkene för att hålla honom relativt stressfri? Är detta en fungerande metod?

Tack på förhand!
Mvh, Christina

Anna svarar

Hej Christina! Många hundbeteendevetare använder sig av både Zylkene och Adaptil som medel i sin beteendeträning. Det är båda två produkter som ökar hundens välbehagskänsla och skapar trygghet. De kan ges var för sig eller parallellt. Jag tycker att du kan börja med ex. Adaptil halsband och Zylkene med en gång och sedan supplera med beteendeträningen som ni sannolikt kommer få hos er hundpsykolog där om några veckor. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever