Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Användning av zylkene

Kommer i Juni göra vår årliga bilresa till Norge med vår katt och tänkte prova Zylkene för att underlätta för henne. Hon har tidigare år alltid blivit åksjuk och för vart år märker man att det tar längre tid för henne att återhämta sig (blir trött) efteråt.
En annan skillnad detta året är att min mamma och hennes hund också kommer följa med och de är inte så bra vänner. De kommer såklart vara separerade från varandra under hela resan men jag misstänker att en hund lätt kan stressa henne ytterligare.
Tänkte då testa Zylkene och börja ge henne det en vecka innan men ska man öka dosen inför resan eller ska man behålla rekommenderad dagsdos (1tabl.)? Samt hur länge kan man använda Zylkene? Kommer vara bortrest 2 veckor så totalt blir det ca. 3 veckor med Zylkene. Är det okej? Finns ingen risk att man överdoserar så att säga..
Mvh. Nina

Sophie svarar

Hej Nina! Det finns inga kända risker med att ge Zylkene långvarigt. Så det är inga problem med tre veckor. Visst kan det bli så att hon blir mer stressad när hunden är med. Se verkligen till att hålla de så långt ifrån varandra som möjligt. Märker ni att hon blir för stressad kanske ni ska fundera på att nästa gång låta henne stanna hemma med kattvakt. Många katter blir åksjuka vid bilåkande, de är känsliga för det. Börja ge Zylkene en vecka innan, 1 tablett per dag, vid behov sedan under resan eller innan kan du upprepa givan efter 4-6 timmar. Jag skulle även kombinera med att ge använda Feliway spray. Det tillsammans med Zylkene ger en bra trygghet för katten. Spraya i buren på filten eller liknande ca 20 min innan ni ska åka. Du kan också kontakta veterinär för att höra om eventuella åksjukemedel som du kan ge i kombination med Zylkene och Feliway. Lycka till och trevlig resa! Med Vänlig Hälsning // Sophie Liström

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever