Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Äldre och yngre katt

Jag har en äldre och yngre katt som nu ska få flytta med mig till min nya gård. Den äldre är en före detta stallkatt som numera bor hos mig, han är ca 13-15 år och har bott på denna gården sedan han var ung. Den yngre katten är lite över två år och har bott här sedan jag hämtade honom som kattunge. Jag är lite orolig över hur dem ska reagera över flytten, speciellt den äldre! Dels är jag orolig över hur den äldre ska reagera på att åka bil (han har aldrig gjort det) och att dem ska vara oroliga i nya huset. Är Zylkéne bra att ge båda inför flytten? Är det ett medel som jag kan ge "för säkerhets skull" eller ska jag undvika att ge det om det inte verkligen behövs? Ska jag dosera den lilla, äldre katten på ca 3,5 kg och den större, yngre katten på ca 5 kg likadant? Tack för alla svar :)

Karin svarar

Hej Jag förstår att det är lite oroligt, för många katter har svårt att byta revir. Jag tycker att du kan använda både Zylkene och Feliway inför och vid flytten. Båda preparaten har i undersökningar visat sig ha goda resultat vid sådana här tillfällen. En annan sak som du kan tänka på är att istället för att slänga kattsanden innan ni flyttar så ta med den använda kattsanden och lägg i kattlådorna när ni kommit fram till den nya adressen så de känner igen sig. Undvik också att tvätta deras filtar osv om de har några. Sen när ni kommit fram till er nya destination så skall du inte släppa ut dem de första veckorna, utan låt dem vänja sig ordentligt vid det nya huset först. Båda katterna skall ha en kapsel Zylkene dagligen. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever