Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Åksjuka

Hej!
Vad gör man då man har en åksjuk katt? Felliway funkar inte.
Chanel stress bajsar i sin kattbur efter ett tag oftast hårt men ibland löst som tyvärr är värre att få bort. Och sen dreglar hon mycket.
Jag har provat ha henne fram i sele fast i bilbältet men även då blev det så.
När vi väl är framme är hon som vanligt igen.
Vad är era råd? Vi åker ibland till stugan ca 45 min i bil och vill att hon mår bra 😻

Mvh Inga-Lill

Elin svarar

Hej Inga-Lill! Det låter som att din katt främst är rädd och att hon därför dreglar och bajsar på sig. Feliway och Zylkene kan absolut hjälpa till, så jag tycker att du ska använda dig av båda. Det kan också hjälpa att träna katten att tycka att buren och åkturen är ok, jag klipper in lite info om det längst ned. Postafen (receptfritt läkemedel) kan hjälpa för katter som är åksjuka och mår illa, men om katten främst är väldigt rädd så brukar det hjälpa sämre. Dos på postafen: 1/4 tablett av Postafen 25 mg, ges någon timma innan avresa. Om detta inte hjälper och ni behöver åka längre resor med er katt så kan ni behöva boka tid till veterinär för att diskutera om man behöver skriva ut någon form av ångestdämpande medicin till er katt. Träna att gilla buren: Det är klokt att försöka vänja katten vid att tycka om sin bur, det brukar kunna minska stressen i resandet. Gör det under en period när ni inte har någon resa inplanerad på flera månader. Börja med att ha buren framme hemma. Ge katten mat nära buren till en början. När katten tycker att det är ok att få mat och godis precis utanför buren, så flyttar ni in matskålen i buren. Målet är att katten till slut ska sitta inne i buren och äta, och att ni kan stänga dörren om den. Göm små godisar och leksaker i buren. Se bara till att gå mycket långsamt fram, om katten visar tecken på att bli stressad av buren så har ni gått för fort fram, då behöver ni backa ett steg.

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever