Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Åksjuk katt reagerar inte på medicinen

Hej!
Jag har en 7 månaders hankatt som bajsar i buren och tuggar fradga när vi åker bil. Jag har haft honom i knäet och då är han en liten trasa men okej vad det gäller de kroppsliga funktionerna. Men så kan vi ju inte ha det. Så jag har köpt Zylkene och givit honom en tablett per dag i tre dagar för att se hur det påverkar honom. Och jag kan inte märka någon skillnad, förutom att han drar sig undan lite mer, verkar olustig.
Har ni något råd? Ska jag till exempel öka dosen?

Karin svarar

Hej Nej jag tror inte det är någon mening att öka dosen, du får inte mer effekt då. Det är oerhört individuellt hur katterna reagerar. Har du varit ute och åkt bil med honom sen du började med Zylkene? För det är inte särskilt troligt att du märker någon skillnad på hans vardagliga beteende. Du kan också prova att använda dig av Feliway spray, kattens feromoner. Du sprayar i buren innan ni skall ut och åka. Sätt gärna buren i framsätet det första gångerna, där svänger det mindre än i bagaget. Täck helst över buren med en handduk eller något, det brukar underlätta för de flesta katter. Hoppas dessa tips kan hjälpa!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever