Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Feliway Classic Spray

Feliway Classic Spray innehåller en fermonlösning som används för att kontrollera och förebygga så att katten inte upplever rädsla och oro. Produkten kan exempelvis användas vid transport och sprayas direkt in i transportburen. Mer info

119 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Feliway är en feromonlösning som är en syntetisk motsvarighet till kattens ansiktsferomon. Katter avsätter ansiktsferomoner genom att gnida sitt huvud, från sidan på kinden till nederdelen av örat mot föremål som den vill markera. När katten känner sig trygg i sin omgivning visar den detta genom att ”ansiktsmarkera” mot t.ex. möbler, dörrkarmar och gardiner varvid ansiktsferomonetavsätts på föremålet.

Ansiktsferomonerna förmedlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. När det inträffar en förändring i kattens omgivning eller om katten känner sig ängslig, kan dess beteende förändras. Otryggheten kan ta sig uttryck som urinmarkeringar, klösningar, minskad aptit och dämpad leklust eller att katten drar sig undan och blir skygg. I dessa situationer kan Feliway hjälpa katten att återfinna sin naturliga balans. Kattens ansiktsferomoner är artspecifika och har ingen effekt på människor eller på andra djurarter än katt. Feliway är inte ett läkemedel.

Användning

  • Förhindra urinmarkering
  • Förhindra vertikala klösningar
  • Åksjuka/Transportproblem
  • Djursjukhusvistelse och Veterinärbesök
  • Tillvänjning till nya miljöer eller nytt hem
  • Förbättra relationen mellan katter
  • Underlätta anpassningen till förändringar i kattens närmiljö

Bruksanvisning

Spraya 2-3 pumpslag med Feliway ca 15 minuter före det att katten introduceras i nya miljöer (transportbur, bil, bur på kattpensionat osv.) Effekten varar i 2-5 timmar. Spraya på nytt när effekten avtar. Feliway Spray kan sprayas på kattfilten/ korgen, inuti buren eller i bilen. Spraya inte direkt på eller i närheten av katten. Inomhus kan Feliway Spray kompletteras med Feliway Doftavgivare för mer långvarig effekt.

För att förhindra urinmarkering tvätta urinmarkerat område med Urine Off Cat eller ett milt rengöringsmedel (såpa). Spraya 1 pumpslag, minst en gång om dagen, direkt på de ytor som urinmarkerats av katten samt även på andra utskjutande ställen, som katten kan vara intresserad av att markera. Urinmarkeringarna upphör vanligen efter 8-12 dagar. När katten slutat urinmarkera bör Feliway Spray användas ytterligare ca en månad.

Vid transport spraya två pumpslag Feliway på burgolvet ca 15 minuter före det att katten släpps in i buren.

Feliway är inte ett läkemedel.

Innehåller

Syntetisk analog till kattens ansiktsferomoner 10%
Hjälpämne (isopropanol)

Frågor om Feliway Classic Spray

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever