Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Äksjuk hund

Har en mycket åksjuk hund, och har fått många tips, som är testade och inget hjälper. Har fått utskrivet tabl Zylkene av vet, men dom hjälper ingenting, hunden blir bara slö och trött efteråt. Har nu läst mig fram att detta preparat är egentligen ett kosttillskott?? Känner mig isåfall lite lurad av vet, hur ligger det till med detta preparat?? Har nu beställt feromonsprayet DAP för att prova och detta är sista försöket att se om det hjälper.
Har ni nåt annat tips??? Har läst att detta spray kan kombineras med Zylkene?? Är det så??
Blev mycket på en gång, men jag hoppas att ni kan svara!!!

Tacksam!!!

Marianne svarar

Hej! Det är sant att Zylkene är en typ av kosttillskott, vilket gör preparatet biverkningsfritt. Enligt kliniska studier har det god effekt på många hundar med skotträdsla och andra stressrelaterade symptom. DAP har samma effekt fast annan verkningsmekanism och det kan absolut kombineras med Zylkene. Fungerar det inte kan du prova att ge din hund Postafen 25 mg åksjuketabletter. De är receptfria och du kan ge en tablett per 20-25 kilo hund. Är du osäker på uträkningen på just din hund, kan du be apotekspersonalen eller din veterinär att hjälpa dig. Om Postafen inte har effekt, tycker jag att du ska konsultera din veterinär igen. Kanske blir det nödvändigt att skriva ut något "starkare" lugnande preparat. Man vill dock prova ovanstående först. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever