Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Adopterad hund

Hej!
Jag och min sambo har adopterat en hund från ett dog pound i Irland som kom till oss i måndags, hon har varit stressad och konstant på tårna sedan dess och skäller och gnyr för minsta lilla ljud som kommer utifrån lägenheten. Hon kan hålla sig väldigt länge innan hon vågar "Gå på toa" ute och då går vi ut med henne rätt ofta med tanke på att hon inte uträttar sina behov när vi är ute. När vi kommer in i lägenheten igen är hon på högvarv och biter frenetiskt i sin hundsäng och kan inte sitta/ligga still. Ibland kommer vissa stunder då hon faktiskt totalt däckar av och sover djupt, och hon har ett enormt stort hjärta. Kontakt sökande och älskar att bli klappad så mycket som det bara går.
MEN, det krävs inte mycket för att hon ska bli stressad till max igen från praktiskt taget ingenting.
Så det jag undrar är om detta piller kanske skulle vara något vi kanske kan prova om hon blir mindre stressad eller kommer det göra att hon kommer få tillbaka stressen igen om vi slutar ge henne dom sen ?
Skulle vara jätte tacksam för svar!
Hon är en blandras mellan labrador och border collie, och vi vill verkligen ha en framtid tillsammans med henne men behöver hjälp att veta hur man ska hantera hennes stress.

Tacksam för svar!
Hälsningar Christin

Elin svarar

Hej Christin! Du kan absolut prova att ge Zylkene. Prova också gärna adaptil. https://vetzoo.se/sok?q=adaptil Eftersom er hund är så stressad tycker jag att ni ska söka hjälp hos en duktig hundtränare, så att ni kan få hjälp med tips och råd på vad ni kan göra för att underlätta för er hund. Det kan vara svårt att hitta duktiga hundtränare. Se till att ni får veta vad personen i fråga har för utbildning, fråga gärna om referenser. Om det är svårt att hitta så tycker jag ofta att hundens hus instruktörer är duktiga, de har också en problemhundstelefon som man kan ringa. http://hundenshus.com/ Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever