Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hexarinse och astma

Hej igen!

Min kisse har fått astma jag undrar om det är bättre att rengöra tänderna med bara vatten och kompress istället?

Jag har köpt luftrenare och luftfuktare till hemmet och han får betapred 0,5 tablett blandat med vatten i en doseringsspruta i en dag.

Vad kan man göra för att minska anfallen?
Och vilken mediciner tycker du är bäst för katter med astma?
När tror du jag kan gå ut med han i sele igen?
Kommer han ha astma hela livet och hur länge brukar katter med astma leva?Det är synd att det inte finns något vaccin för astma eller pollen hade gärna betalat om det skulle hjälpa han.

Tack för alla svar!

Elin svarar

Hej! Jag har inte hört talas om att det ska vara några problem att använda Hexarinse till katter med astma, så om din katt behöver Hexarinse till sin mun så kan du nog lugnt fortsätta med det. När det gäller astma så kan man antingen behandla med allmän kortison (t ex betapred som du använder) eller ge kortison och luftrörsutvidgande i en liten mask som katten andas i. De flesta katter kan lära sig att andas i masken, och om katten kan andas i masken och ta medicin på det sättet så brukar man rekommendera det, för då kommer medicinen dit den ska (luftvägarna) och resten av katten påverkas inte så mycket och risken för biverkningar minskar. (sök på aerokat på google så hittar du hur masken ser ut) Andra saker som är viktiga är att se till att katten är normal i hullet, eftersom överviktiga katter lättare får problem med astma än normalviktiga. Ofta så behöver katter med astma behandlas hela livet, och många lever ett lika långt liv som vilken annan katt som helst. Om din katt är pigg och glad förutom anfallen så kan du gå ut med din katt i sele nu. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hund/Mun och tänder Hund/Skötsel Hund/Munhygien Katt/Mun och tänder Katt/Skötsel Katt/Munhygien Virbac Hexarinse Munskölj Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Hexarinse Munskölj

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever