Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ett rött öga

För en vecka sedan märkte jag att min dvärgschnautzer var röd i ögonvitan. Hon är inte besvärad av det och jag ser inte någon skada. I dag är hon fortfarande röd, vad beror det på och vad kan jag göra?

Anna svarar

Hej Margareta! Om problemet kvarstår bör du låta en veterinär undersöka din hund, risken finns nämligen att något skadat ögat eller att din hund har en sjukdom i ögat. Om du inte provat med lite receptfria ögondroppar så kan du ev. se om det hjälper, men ser du ingen bättring inom ett par dagar eller om din hund verkar besvärad av ögonen ska du som sagt kontakta veterinär. Du kan isåfall prova med en ögonsköljvätska (koksaltsbaserad) och rengöra ögat dagligen. Du kan även prova med sk. konstgjord tårvätska för att återfukta och lindra irritation i ögat. Vi har sådana produkter i shoppen under ögonrubriken. Man ska alltid ta besvär från ögonen på allvar och hellre låta en veterinär undersöka en gång för mycket än vänta för länge. God fortsättning!

Taggar

Hund/Ögon Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Ögon Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor Virbac Eye Cleanser/Ögonrengöring Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Eye Cleanser/Ögonrengöring

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever