Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Det skvalpar

Min veterinär rekomenderar att jag rengör kattens öron en gång i veckan med epi-otic, det verkar göra mer skada än nytta för han kliar sig jättemycket av det och öronen skvalpar av vätska i flera dagar känns det som, hur ska jag få hans öron torra utan att använda topz??
Han är före detta hemlös och har stora problem med för trånga hörselgångar och får även betnovat 2 ggr/ veckan.

Anna svarar

Hej! Det finns djur som är känsliga mot innehållet i exempelvis epiotic, ofta är det då propylenglykol som de blir irriterade i slemhinnan av. Om du misstänker att det kan vara fallet så köp ett motsvarande öronrengöringsmedel utan propylenglykol i. Men utifrån ditt mail så tror jag dock inte att det är lösningen på din katts besvär. Jag tror att den mest sannolika förklaringen till din katts besvär är att han egentligen påverkas av det underliggande problemet i hörselgången, inte öronrengöringsmedlet i sig. Du bör därför först och främst kontakta din egen veterinär och berätta om de besvär din katt har efter öronrengöring samt boka tid för ett återbesök. Man behöver titta noga i din katts hörselgångar och ta prov från sekretet så rätt behandling kan ges. Ibland måste man börja med att spola hörselgången under narkos för att få bukt med besvären och det är inte heller speciellt ovanligt att man kan behöva ge kortison i tablettform under en period för att få svullnaden i hörselgången att svälla av i tillräcklig grad för att öronrengöringsmedlen ska kunna få ordentlig lokal effekt. Det är dessutom vanligt att man behöver tvätta öron betydligt oftare än en gång i veckan. Men nu känner jag inte till din katts behandlingshistoria så det är omöjligt att ge dig rätt behandlingsråd via mail, därför ska du diskutera din katts behandling med din egen veterinär så snart som möjligt. Lycka till!

Taggar

Hund/Öron Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Öron Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor Virbac Epi Otic Öronrengöring Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Epi Otic Öronrengöring

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever