Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kvalsterallergi

Hej!
Jag har en 8 årig Golden retriver som är allergisk mot kvalster. Han har även "torr" hud (mjäll/stora och mindre hudflagner bitar), och det har konstaterats att han även har "rubbningar" i hårväxten. Dvs pälsen växer inte som den ska på vissa ställen.
Vi har fått restriktioner att han behöver äta foderet Royal canin Skin care. Vilket han tyvärr inte tycker så mycket om. Kan jag blanda i typ Laxolja eller något annat som är bra för hans hud/päls i fodret. Ex Viacutan ? Laxojljan?
Med vänlig hälsning Lina

Elin svarar

Hej! Ofta går det bra att ge tillskott med olja, men du behöver prata med din behandlande veterinär innan du börjar ge något tillskott, det kan finnas något i din hunds sjukdom som gör det olämpligt. Ett annat foder som du ev kan diskutera med din veterinär om är detta fodret, jag tycker ofta det fungerar bra till hundar som inte är allergiska mot något i maten utan endast t ex kvalster, och fodret brukar vara gott: https://vetzoo.se/specific-omega-plus-support-cd (Fodret brukar kunna vara bra vid t ex sebakös adenit - kanske är det det din hund blivit diagnosticerad med? Det bör också kunna vara bra alternativ om din hund har iktyos) OBS att du behöver dubbelkolla med din behandlande veterinär innan du byter foder! Jag hoppas att detta kan vara till hjälp, hör annars gärna av dig igen!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Kosttillskott Viacutan Plus Pumpflaska Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Viacutan Plus Pumpflaska

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever