Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vikt - fodergiva

Hej,
Jag har en Irländskvarghund, en hane som är 8 år och 2 månader och pigg och kry men med lite problem i rygg och leder. Han väger nu 76kg men skulle behöva gå ner till ca 70. Han äter sen ett halvår Senior Consult Mature Large Dogs som funkar bra för hans något känsliga mage. Min fråga hur stor giva ska han ha per dag och hur lång tid tar det att gå ner till 70kg? Han promenerar i skogen ca 2*40 min per dag. Han kan göra sig helt fritt i en inhägnad trädgård men är med ålderns rätt lite bekväm. Frågan är alltså: Hur många kcal per dag bör han äta dels under bantningen och sen när han nått vikten?

Anna svarar

Hej! Om jag ska vara ärlig så tror jag att det kan vara svårt att få ner honom i vikt på detta foder. Jag tror nämligen att det blir svårt att få honom tillräckligt mätt och samtidigt lyckas banta. Men jag kan såklart ha fel så om du vill prova så hade jag isåfall börjat med att sänka fodergivan till 80% av vad du ger idag. Väg honom 1 gång i veckan. Det är jättevikitigt när han ska banta! Han ska banta någonstans mellan 0,7 och 1,5kg i veckan för att banta i en lagom takt. Bantar han mindre än det så sänk fodermängden ytterligare. Bantar han mer så ökar du istället. Verkar han bara bli vrålhungrig så är mitt råd att du köper ett annat foder nästa påse istället. Jag hade personligen valt en av följande strategier: - Bantningsfoder såsom Royal Canin Satiety. Dessutom tillskott av glukosaminer såsom Glycoflex (för ledernas skull). - Hills j/d reduced (ett ledfoder som samtidigt är kalorisnålt). Banta med utgångspunkt i guiden på påsen och veckovis vägning enligt ovan. Läs gärna min artikel om bantning. Jag hoppas den kan ge svar på dina frågor. https://vetzoo.se/artiklar/overvikt-och-bantning-hos-hund Som du ser ska det ta ca 4-8 veckor för din hund att gå från 76 till 70kg. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Senior Consult Mature Large Dog Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Senior Consult Mature Large Dog

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever