Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Om våran daghund en cocker spaniell blandras det är också kavaljer king charles i honom

Han får detta foder två gånger om dagen upplandat med vatten men han har spytt i två dagar nu igår kväll och inatt tre gånger och ikväll rejält det är pluttarna som kommer upp när det är slut är det bara slem som kommer. Ska man byta foder eller sluta upp att blanda med vatten han äter maten så fort att ägarna började blanda upp fodret med vatten istället så det har jag också gjort kan det vara därför eller något annat. han är inte tjock nu ute och rör sig mycket hos mig.

Elin svarar

Hej! Om det är så att ni just bytt över till det här fodret så skulle jag börja med att byta tillbaka till gamla fodret tills han har slutat kräkas och sedan prova att långsamt (låt det ta minst 7 dagar) gå tillbaka på Satiety igen. Om hunden ätit det här fodret under en längre tid och fungerat bra på det så är det nog mindre sannolikt att det beror på fodret. Det ni kan göra isåfall är att prova att ge skonsam kost i små portioner (man kan antingen köpa färdig skonkost hos närmsta veterinär eller själv koka t ex kycklingfile i små bitar och ris och ge i små portioner) under ett par dagar för att se om det lugnar sig. Om hunden inte får behålla vatten eller mat, eller blir hängig, eller kräks blodblandat så behöver ni boka tid till veterinär för undersökning. Likaså om inte kräkningarna lugnar sig inom ett par dagar. Jag hoppas att detta var svar på er fråga.

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever