Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hon som vägrar äta

Hej,
Jag har nyligen tagit över en Powder Puff-blandis på 11 år som har levt hos en dam där hon har haft fri tillgång på foder (frollic) samt ätit mycket av den mat damen själv ätit. Hunden var rejält överviktig när hon kom till mig.
Nu när hon har kommit till mig försöker jag införa nya rutiner; utfodring på bestämda tider morgon och kväll, ingen fri tillgång utan maten ställs fram och tas undan efter 15 min, daglig motion och begränsat med godis och ingen människomat. Hon har visat tecken på att hon har problem med magen då hon nästan uteslutande äter endast på kvällen och gasig i magen samt att hon bajsar små kluttar flera ggr dagligen.
Vi har gett henne Royal Canin gastro intestinal men det är väldigt svårt att få henne att äta. När hon väl äter så tar hon bara några munnar sen lämnar hon och vägrar äta mer. Jag har provat att blötlägga fodret och ge det torrt men ingenting verkar duga. Vid två tillfällen har hon kräkts galla, förmodligen för att hon är tom i magen. Då bestämde jag mig för att blanda korv i maten bara för att få i henne något och då åt hon med god aptit. Hur ska jag göra? Är det en fråga om rutin? Ska vi fortsätta som vi har gjort och hoppas att hon börjar äta när hon är tillräckligt hungrig? I övrigt är hon väldigt pigg och busig för sin ålder. Hon har varit hos vet. utan några direkta anmärkningar mer än att hon är i det rundaste laget.
Tacksam för svar!
Hälsningar
Jenny

user_deleted svarar

user_deleted

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever