Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Övervikt

Har tidigare ställt en fråga här om vilket dietfoder från royal canin jag ska ge min katt, som behöver gå ner i vikt, och fått svar att börja med Satiety. Har varit med Doriz hos veterinären, där det rekommenderats att hon ska gå ner från 4,5 kg till 3 kg. Tyvärr har inte veterinären royal canin därför beställer jag här.
Nu undrar jag om jag ska följa doseringen på förpackningen, där står det endast vad målvikten är, att doseringen ska ändras efter 4 veckor och sen står dosering för underhåll av vikt.
Jag vill ju inte att hon ska gå ner i vikt för fort.
Läste något om att viktnedgången ska ske nån % i veckan.
Tack på förhand
Mvh Therése

Elin svarar

Hej Therése! Vad bra att du har fått hjälp att bedöma hennes vikt! Följ det som står på förpackningen. Väg henne en gång per vecka, optimal viktnedgång är 1-2% av kroppsvikten per vecka, dvs 45-90 gram per vecka är lagom för din katt. Om din katt går ned för fort i vikt så får du öka maten lite (man brukar rekommendera att öka maten med ca 10% isåfall) och se om du hittar en lagom viktnedgångshastighet. Det är viktigt att komma ihåg att det som står på förpackningen är riktlinjer, man kan behöva ändra lite för att det ska passa ens egen katt. Hör gärna av dig igen om du funderar på något!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Weight Satiety Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Weight Satiety

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever