Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

6 mån berner sennen valp med diaree

Har en 6 månaders Berner Sennen valp som fick en dålig start då han åt strumpor och fick operera ut en ur tunntarmen när han var 3 månader.
Han fick även en fraktur i tillväxtzonen på höger bak knä efter detta då han blev skrämd av grannen och hoppade bakåt väldigt illa.

Han har så klart efter detta blivit helstirrig då han mestadels fått vara stilla efter allt som hänt. Han tål nu inte att äta ben, magen ballar ur och inte ens I/D digestive hjälper när han fått ben (som jag gav men inte han med att ta bort innan hälften var uppätet, inga mer ben) . Försökte denna gång med majsvälling och risavkok några dagar men det hjälpte inte och han kräks om han är tom i magen.

Gett Pro Kolin+ i 5 dagar, hjälpte inte. Började med I/D torrfoder igen (eftersom han aldrig blev mätt och därför kräktes) som jag blöter upp, varannan timma med majsvälling och har nu köpt FortiFlora. Magen verkar bättre efter två dagars kur men lite slemmig runt bajset och det sista som kommer är fortfarande löst, hur skall vi fortsätta?? Är 2 dagar med FortiFlora för lite för att han ska bli helt bra i avföringen? Kan han fått något kroniskt efter allt han varit med om. Han är pigg och glad i övrigt.

Elin svarar

Hej! Ja, det låter som en jobbig start för er hund. Under förutsättning att er hund är pigg och glad och äter med god aptit och det inte är blod i kräkning eller avföring så finns det lite som ni kan prova att göra hemma: Eftersom i/d verkar ha fungerat innan så skulle jag fortsätta med det. Jag tycker också att ni ska fortsätta med snälla bakterier, typ Fortiflora, övre en längre tid, eftersom er hund varit med om så mycket som kan sätta magen ur spel. Fortsätt att dela upp maten på flera portioner om dagen, se till att er hund får lite mat det sista ni gör på kvällen och det första när ni går upp på morgonen, det kan ibland hjälpa för hundar som kräks på tom mage. När det är slem i avföringen är det ofta ett tecken på att hunden är lite irriterad i grovtarmen, ibland kan tillskott med fibrer hjälpa grovtarmen att lugna sig. Tillskottet mage + tarm från Svenska Djurapoteket kan vara till hjälp: Svenska Djurapoteket Mage Tarm alternativt kan ni köpa psyllium husk/frö på mataffären, prova att ge 1/2 -1 tsk på maten 2-3 gånger dagligen, ni kan öka eller minska mängden något beroende på hur avföringen ser ut. Är er hund avmaskad? Om han inte är det så är det klokt att kontrollera så att det inte finns några inälvsparasiter som ställer till det (jag tycker att det är klokt att kolla innan man behandlar, risken är annars att er hund blir lös i magen av avmaskningsmedlet istället). Köp t ex kolla masken och skicka in avföringsprov: Kollamasken smådjur Om er hund blir sämre i magen igen, verkar hängig eller om det inte fortsätter att gå åt rätt håll med magen så är det nog klokt att boka tid till veterinär för att få mer hjälp. Med vänlig hälsning och jag håller tummarna att magen lugnar sig! PS Tips på bra bok med bra övningar för hundar som har lätt att gå upp i varv: "Lugn och fokuserad hund" av Åsa Jakobsson, finns t ex på adlibris om jag inte minns fel

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Kosttillskott Veterinary Diets Canine FortiFlora® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine FortiFlora®

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever