Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vcn cat neutered satiety balance

Hej :)
Jag har 2 katter på 8 månader och min vet rekommenderade detta foder när de kastrerades när de var 4 mån och de får 50 gr var om dagen i 2 omgångar men de är ständigt på jakt efter mat och hungriga.. innekatter ska jag tillägga. Är de bra foder för dem?
Tack på förhand/Catrin

Anna svarar

Hej Catrin! Du missar att ge mig information om två saker som kan ha betydelse: 1) Är de avmaskade 2) Är de lagom i hullet eller har de tendens att bli för tjocka? Om de är smala så är det viktigt att du väger dem. 50g dygnsranson är endast att se som tumregeln för en katt på 2-3kg. Kanske behöver dina katter mer för att tillgodose sina basbehov. Alternativt kan de ha mask (trots att de är innekatter) och då är det klokt att lämna in avföringsprov som du samlar upp över 3 tillfällen i följd till din veterinär. Om dina katter däremot har tendens att bli tjocka och ändå är hungriga på detta foder hade jag provat att antingen gå över till mjukmat (som ger lite mer mättnadskänsla), eller byta till ett bantningsfoder. Det sista gäller särskilt om katterna är för trinda om magen. Bantningsfoder är exempelvis Royal Canin satiety om ni trivs med märket i övrigt. Alternativt så prova bara ett annat märke och se om era katter fungerar bättre på det. Det kan finnas individuella skillnader. Prova exempelvis Specific neutered eller Science Plan Sterilised. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder VCN Cat Neutered Satiety Balance Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om VCN Cat Neutered Satiety Balance

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever