Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Klåda

har en storpudel på 9 år som har bärjat klia sig.Detta har aldrig hänt tidigare.Veterinären har föreslagit Trizchlor tm 4 schampo som jag har tvättat med i två omg. Tycker inte att det har hjälpt. Ska jag fortsätta eller finns det något bättre? Både hunden o jag är frustrerande!!!! mvh Siw.

Elin svarar

Hej Siw! Jag tycker att du ska fortsätta enligt din veterinärs ordination, och om din hund inte är bättre när ni tvättat så många gånger som veterinären ordinerat, eller om din hund kliar så mycket att hon har svårt att komma till ro så bör du boka en återbesökstid till din veterinär för vidare utredning av din hunds klåda. En hudutredning består ofta av schamponering med antibakteriellt schampo (t ex trizchlor4) för att få bort hudinfektion (hudinfektion visar sig genom små krustor eller små finnar i huden och kliar). Om hunden fortfarande kliar sig när hudinfektionen är borta så behöver man fundera på om det kan vara någon parasit (t ex rävskabb eller mjällkvalster) som ger klådan. När man har uteslutit parasiter så behöver man fundera på om hunden kan vara allergisk mot något i maten, ofta gör man då en sk eliminationsdiet. Om dieten inte ger något resultat så misstänker man att hunden är allergisk mot något i omgivningen. Jag hoppas att din hund snart slutar klia sig!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Schampo och balsam Katt/Allergi Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Schampo och balsam TrizChlor4 Schampo Specific Hund Katt

Fler frågor och svar om TrizChlor4 Schampo

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever