Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vilket foder?

Jag har två stora katter. En har tendensen att bli överviktig och just nu väger 7,5 kg. Den andra är lagom men får lika mycket mat som vad den andra får. Vad är det för foder som jag ska ge till mina ögonstenar. Mina två förra katter fick jag avliva p g a nedsatt njurfunktion så jag är också lite rädd för det. Men min fråga är alltså vad som är bäst för just mina katter i foderväg?

Anna svarar

Hej Anny-Maj! Jag tycker du ska ge ett foder som hjälper din överviktiga katt att nå sin optimala vikt. Hills r/d eller specific frd är sådana foder. En lagom bantningstakt är ca 2% av kroppsvikten/vecka, dvs. strax över 0,5kg per månad för en 7,5kg katt. När katten nått sin optimala vikt byter du lämpligen sen till ett viktunderhållande foder såsom ex. Hills w/d. Är katterna gamla kan man istället överväga att byta till ett seniorfoder såsom ex. specific fgd. Fortsätt håll koll på vikten efter foderbytet och justera mängden mat efter kattens vikt. Det är viktigt att ge katterna ett kvalitetsfoder. Har de lätt för att gå upp i vikt är det bra att ge foder i portioner vid måltider, så man inte riskerar att ge katten mer mat än den behöver. Ge matmängd enligt guiden på påsen. Ge helst inget annat än bantningsmaten. Tänk på att allt extra innebär att man bör ge mindre bantningsmat än annars. Om den normalviktiga katten blir smal av bantningsfodret kan du ge just denna katten tillskott av vanligt foder för kattens ålder, ev. som burkmat. Se till att det bara är den normalviktiga katten som får tillgång till detta foder. Ev får man ge katterna mat i varsitt rum. Katter behöver inte ha mat stående framme. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Weight Reduction FRD Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Reduction FRD

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever