Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Svarta prickar och gulbrun hud på vit rexkatt

Min katt har sk fettsvans, liknande djupa pormaskar. Men hon har _även på kroppen små svarta prickar som går att skrapa eller tvätta bort. Pälsen är även på dessa ställen ibland fnasig och lite styv och skorvig. Hon har tappat en hel del päls, kan kattfodret påverka också? Senast åt hon Eukanuba, adult, Maintenance, Chicken and liver.
Magen är ganska gul på sina ställen och även lite på insidan av låret.
Vad göra?
Tacksam för svar
Ps dessutom är hon lite överviktig.
Vänligen
Eva

Anna svarar

Hej Eva! Angående övervikten tycker jag det vore klokt att sätta över henne på ett bantningsfoder och ge det som reglerade måltider tills hon nått sin idealvikt. Bra bantningsfoder är exempelvis Hills r/d och Specific frd. En lagom bantningstakt är ca 1-2% av kroppsvikten per vecka, dvs 0,2-0,5kg/månad för en 5kg katt. Det är väldigt viktigt att inte banta överviktiga katter för hårt och de får absolut inte lov att börja matvägra, eftersom det kan vara direkt skadligt för deras lever. Kanske beror den dåliga pälsen på att hon har svårt att sköta sin päls om hon är överviktig? Andra möjligheter kan ex. vara en infektion i huden, annan sjukdom i kroppen mm. Prova ev. att rengöra huden i de förändrade områdena med klorhexidinlösning, eller ännu hellre med ett medicinskt djuprengörande schampoo, såsom Pyoderm. om det är möjligt. Försök undvik att vare sig du eller katten stimulerar huden vid fettsvansen för mycket mellan rengöringarna, eftersom det annars kan förvärra besvären. När det är tal om ren fettsvans )ofta okastrerade hanar) är det många utställare som använder något som kallas Goop. Jag har inte själv använt detta så jag kan inte svara på vad det är för något, men det kanske kunde vara värt att googla för dig. Jag tycker dock mer att det åter som om din katt har en infektion i huden och då är medicinskt schampoo bra. Om din katt har klåda, sår eller är röd och irriterad i huden är det dags att boka en tid hos veterinär. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Weight Reduction FRD Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Reduction FRD

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever