Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hur mycket mat ska hunden ha

Har en Schäfer 4 år, 40 kg, det är svårt att veta vilken tabell jag ska gå efter.Jag förstår att det är där det står 40 kg, men vilken av tabellerna ska jag följa, 970, 730 eller 410?
Mvh Anna-Lena

Anna svarar

Hej Anna-Lena! Jag gissar att detta är vad du ser bakpå påsen: http://www.dechra-eu.com/Topmenu/Specific-Diet-and-Nutrition/Products.aspx?pcatid=PRIMARY3&catid=PROPGRP9&fid=SPEC1&basefid=SPEC1&ProductID=PROD27 Som du ser av stjärnan nederst står den vänstra kolumnen för mängden en valp ska ha, mittersta står för mängden som en yngre hund ska ha (kolumnerna motsvarar alltså procenten av hundens nuvarande vikt jämfört med förväntad vuxenvikt) medan den högra kolumnen anger vad en vuxen hund ska ha att äta per dygn. Du ska alltså följa den högra kolumnen (=410g/dygn). Observera att detta är standardvärden för en hund av normal aktivitetsnivå och kroppsvikt. Har du en hund som förbrukar väldigt mycket energi kan den alltså behöva något mer, medan en lite trind hund kan behöva något mindre. Väg därför din hund regelbundet i förbindelse med foderbyte så du lägger märke till om den går upp eller ned i vikt efter en tid på det nya fodret. Utgå alltså från den angivna mängden på påsen/dygn och korrigera sen upp eller ned utifrån din hunds individuella behov. Tänk på att inte ge godbitar eller annan mat vid sidan om fodret. Ger du ändå annan mat vid sidan om ska du alltså korrigera (=minska) mängden foder du ger. Det är dock direkt olämpligt att ge annan mat vid sidan om till en hund som äter ett hydrolyserat allergifoder, då mister man i princip hela poängen med att ge denna typ av foder... Hoppas mitt svar var till nytta!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Food Allergy Management CDD-HY Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Food Allergy Management CDD-HY

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever