Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Allergi foder specific cdd-hy

Hej!

Har idag varit till veterinären med två av mina tre hundar, då dom har ganska svår klåda. Veterinären rådde mig att testa rubricerat foder, som ju innehåller lax och ris, då hon misstänker foderallergi. Dom har tidigare ätit ett foder som innehåller kyckling, ägg mm.mm. Jag har tidigare kokt nötfärs/blandfärs och hällt denna buljong på deras torrfoder för att dom äter bättre då. Är inte så förtjusta i att äta bara torrfodret.

Min fråga är nu, kan jag koka fisk och hälla denna buljong över rubricerade foder, utan att störa deras "eliminationsdieter", som veterinären har rekommenderat??

Mvh
Bitten
Kolmården

Elin svarar

Hej Bitten! Nej, du kan inte hälla buljong över torrfodret under tiden som eliminationsdieten pågår. Under tiden som man utför eliminationsdieten får hunden inte äta något annat än det foder som veterinären ordinerat, dvs ej slicka tallrikar, inga tuggben, inga matrester, inga godisar, ingen hundtandkräm, och om hunden äter några kosttillskott bör man be sin veterinär om hjälp med att kontrollera att de inte innehåller något som kan störa. Om dina hundar inte vill äta fodret så behöver du prata med din veterinär om hur du ska göra, om ni ska byta till någon annan diet eller om det finns något annat ni kan göra. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Food Allergy Management CDD-HY Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Food Allergy Management CDD-HY

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever