Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Kosttillskott Mot Diarré Ihop Med Specific CDD-HY?

Min 8-åriga flathanne är diagnosticerad med kronisk katarr sedan 1,5 års ålder, och får sedan dess enbart Specific CDD-HY foder. De senaste månaderna även konstant lågdos cortison. Trots detta är skoven besvärliga, och nu senast ihållande, orange diarré samtidigt som vi öppnade nyinköpt fodersäck. Ser i tråden att ny tillverkare kan påverka en känslig mage, och att ni rekommenderar kosttillskott mot diarré. Vilken av alla sorter tror ni passar min hund? Andra tips?

Elin svarar

Hej! Eftersom din hund har lång historia som jag inte känner till i detalj, så har jag svårt att veta vilket kosttillskott som är optimalt för din hund, jag tror att det bästa är att du hör med din behandlande veterinär. Generellt kan man säga som så att hundar som har problem med slemmig diarré ofta (men inte alltid) kan må bra av kosttillskott med extra fibrer (t ex pro-fibre Pro-Fibre eller Svenska Djurapoteket Mage Tarm) De flesta hundar med mag och tarmproblem verkar kunna få lite hjälp av tillskott med goda bakterier, t ex forti-flora Veterinary Diets Canine FortiFlora Men som sagt, jag rekommenderar verkligen att du pratar med din behandlande veterinär innan du lägger till något kosttillskott, detta eftersom hon/han känner till hela din hunds historia och känner till om det är så att du ska undvika något speciellt! Jag hoppas att detta kan vara till någon hjälp!

Elin

Elin Lindell

Taggar

Specific™ Food Allergy Management CDD-HY Specific Hund/Veterinärfoder Hund/Hundfoder Hund