Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Seraquin samtidigt som kortison?

Min hund har varit mycket sjuk det senaste året och har ätit kortison sedan dess. Hon fick någon autoimmun trombocytpeni (tror dom) och därigenom, hur vet jag inte, men hon har haft så svårt att resa sig från liggande. Veterinären trodde hon hade artrit, och att det kan ha lett till artros. Vi vet tyvärr ingenting säkert.

Men hon är bara 5 år och en frisk ras (chinese crested powder puff)

Jag bara undrar om seraquin kan hjälpa hennes leder? eller om det gått för lång tid eftersom hon haft problematik att resa sig i ett år? Sen undrar jag om det kan vara negativt att äta seraquin medan hon äter kortison?

Hon äter 1/4 kortisontablett med styrkan 5mg två dagar i veckan.

Och finns det någon möjlighet att hon kan bli "återställd"? Att hon kan resa sig upp utan problem när hon äter seraquin?

Elin svarar

Hej! Förmodligen går det bra för din hund att äta seraquin (det brukar inte vara några problem i samband med kortison), du bör dock rådgöra med din behandlande veterinär innan du börjar ge någon form av kosttillskott, så att det inte finns något i din hunds sjukdomshistoria som gör att det är olämpligt för din hund att äta seraquin. Jag tror inte att din hund kommer att bli helt återställd av Seraquin, men det är möjligt att Seraquin kan hjälpa till att lindra litegrann. Jag hoppas att din hund snart blir bättre!

Taggar

Hund/Leder och muskler Hund/Kosttillskott Seraquin Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Seraquin

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever